Νέο σκάνδαλο απευθείας αναθέσεων καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by Momizat on . Πυρά κατά της κυβέρνησης εκτόξευσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Ραγκούσης, με αφορμή τροπολογία του υφυπουργού Αθλητι Πυρά κατά της κυβέρνησης εκτόξευσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Ραγκούσης, με αφορμή τροπολογία του υφυπουργού Αθλητι Rating: 0

Νέο σκάνδαλο απευθείας αναθέσεων καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Νέο σκάνδαλο απευθείας αναθέσεων καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πυρά κατά της κυβέρνησης εκτόξευσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Ραγκούσης, με αφορμή τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, που αφορά στην παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου του ΟΑΚΑ προς την ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Ειδικότερα, με την τροπολογία παραχωρείται, για 49 έτη, το κλειστό γυμναστήριο του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ ΠΑΟ. Με την ίδια τροπολογία δίδεται η δυνατότητα ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων από το ΝΠΙΔ του ΟΑΚΑ για την κατασκευή των αναγκαίων αθλητικών εγκαταστάσεων για τις ανάγκες στέγασης αθλητικών ομοσπονδιών. Ωστόσο, όπως καταγγέλλει ο κ. Ραγκούσης, το άρθρο 7 της τροπολογίας παρέχει το ελεύθερο στη διοίκηση του ΟΑΚΑ να προχωρεί σε απευθείας ανάθεση έργων, χωρίς υποχρέωση δημοσίευσης στη «Διαύγεια», ως όφειλε.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη βρομιά από αυτήν που νομοθετείτε σήμερα, να μπορεί η διοίκηση του ΟΑΚΑ να προχωρεί σε απευθείας αναθέσεις χωρίς διαγωνισμό και χωρίς δημοσιότητα μέχρι 5.000.000 ευρώ», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

«Εάν σήμερα μία διοίκηση προχωρήσει σε απευθείας 5.000.000 ευρώ για έργα ή προμήθειες θα πάει φυλακή για 10-15 χρόνια για κακούργημα. Αυτό σήμερα νομιμοποιείτε εσείς», πρόσθεσε με νόημα.

​Εξαπολύοντας προσωπική επίθεση κατά του υφυπουργού Αθλητισμού, ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι «κ. Αυγενάκη, ειλικρινά σας το λέω, δεν
πρέπει να υπάρχουν στο ελληνικό λεξιλόγιο λέξεις, για να περιγράψουν αυτή την αθλιότητα κι αυτή τη χυδαιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του για όσα τολμήσατε πριν από λίγο να πείτε από αυτό εδώ το βήμα, αποκρύπτοντας την πραγματικότητα, διαστρεβλώνοντάς την
και στην πραγματικότητα, δημιουργώντας το πιο βρόμικο πλαίσιο δημοσιονομικής διαχείρισης που μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους».

Συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο, σημείωσε επίσης ότι «περνάτε τροπολογία χωρίς να υπάρχει καμία ένδειξη επείγοντος. Δεν υπάρχει καμία διεθνής υποχρέωση της χώρας, καμία αθλητική διοργάνωση.  Δεν υπάρχουν αγώνες που πρέπει να προλάβουμε να γίνουν. Κι έρχεστε εδώ και νομιμοποιείτε
απευθείας αναθέσεις έργων και προμηθειών έως 5.000.000.  Ε, δεν υπάρχει πιο βρομικη κυβέρνηση από τη δική σας. Κι έρχεστε εδώ και χωρίς να ντρέπεστε το ντύνετε και το κρύβετε πίσω από τον Παναθηναϊκό».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή