Νέο συλλαλητήριο στο μπλόκο της Νίκαιας Reviewed by Momizat on . Σε νέο συλλαλητήριο καλούν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, στις 3 το μεσημέρι και, βεβαίως, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Ανοιξ Σε νέο συλλαλητήριο καλούν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, στις 3 το μεσημέρι και, βεβαίως, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Ανοιξ Rating: 0

Νέο συλλαλητήριο στο μπλόκο της Νίκαιας

Νέο συλλαλητήριο στο μπλόκο της Νίκαιας

Σε νέο συλλαλητήριο καλούν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, στις 3 το μεσημέρι και, βεβαίως, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Ανοιξη» του Ν. Τρικάλων, που μετέχει στο μπλόκο. Σε σχετική ανακοίνωση του μπλόκου, σημειώνεται:

 

 

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, μικρέμποροι, νέοι των σπουδών, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών

 

Το μεγάλο λαϊκό συλλαλητήριο που, μαζί, πραγματοποιήσαμε, την Κυριακή, στο μπλόκο της Νίκαιας, ανέδειξε τη δύναμη της συμμαχίας μας. Σε σημερινή μας συνέλευση αποφασίσαμε να   σας καλούμε σε συνέχεια του  κοινού, αγωνιστικού δρόμου, με νέο, πανθεσσαλικό συλλαλητήριο, την Πέμπτη, 13 Φλεβάρη, στις 3 μμ, στον ίδιο χώρο.

Το συλλαλητήριο της Κυριακής απέδειξε ότι μπροστά στη δύναμη του ενωμένου αγώνας μας, στην ισχύ της συμμαχίας μας, «τα τείχη πέφτουν». Όπως έπεσε το «τείχος της πυγμής», που έστησε, με κλούβες και ΜΑΤ, δίπλα στο μπλόκο μας η κυβέρνηση για να μας εμποδίζει να πάμε στην Εθνική Οδό και να ενημερώνουμε τον κόσμο. Η λαϊκή, αγωνιστική πίεση τούς ανάγκασε ν’ ανοίξουν τις κλούβες και να παραμερίσουν τα ΜΑΤ.

Η συμμαχία μας μπορεί να σπάσει και το «τείχος της σιωπής» που χτίζουν, γύρω μας, τα κεντρικά  ΜΜΕ των μεγάλων συμφερόντων, βιομηχάνων και εφοπλιστών, τα οποία δε βρήκαν και πολλά  να πουν και να γράψουν για το «μέγα πλήθος» και το «μέγα πάθος» που «πλημμύρισαν» στην Εθνική Οδό. Και ορισμένοι που «κάτι» έγραψαν, ή είπαν, το συνόδεψαν με συκοφαντίες περί «επετειακών κινητοποιήσεων», «καθιερωμένων επισκέψεων» και «αδιέξοδων συναντήσεων», κάνοντας, περιπαιχτικά, λόγο για «κλασσικά εικονογραφημένα».

Μ’ αυτό τον τρόπο θέλουν να περάσουν στην «κοινή γνώμη» την αντίληψη ότι οι αγρότες αγωνιζόμαστε «από συνήθεια» και «υποκίνηση» κι όχι γιατί πιεζόμαστε, αφόρητα, από τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουμε, και πως ο αγώνας μας είναι, εξαρχής, αποτυχημένος, αφού, ό,τι και να κάνουμε, τίποτα δεν θα κερδίσουμε.

Αυτό που δεν πρόκειται να κάνουμε – κι ας «το χωνέψουν» και τα ΜΜΕ – είναι να «κάτσουμε κι εμείς στον καναπέ», όπως κάθονται πολλοί άλλοι, λέγοντας προς την κυβέρνηση και την ΕΕ «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω».

Αντίθετα, θα συνεχίσουμε τη μάχη και, μαζί με τους συμμάχους μας, τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, θα εντείνουμε την αγωνιστική πίεση για να γκρεμίσουμε και το «τείχος της άρνησης» που έστησε η κυβέρνηση στην απαίτησή μας να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας, τα οποία αφορούν και σχετίζονται με την ίδια την επιβίωσή μας.

 

Ελάτε μαζί μας στον κοινό αγώνα. Να παλέψουμε ενάντια στον κοινό μας αντίπαλο, την αντιλαϊκή πολιτική. Να βάλουμε φραγμό στις «ορέξεις» των μεγαλοεπιχειρηματιών, των πολυεθνικών εταιριών που θέλουν να πετάξουν εμάς τους μικρούς και μεσαίους αγρότες από το αγροτικό επάγγελμα, για να πάρουν αυτοί, ολοκληρωτικά, στα χέρια τους τη γη και την αγροτική παραγωγή.

Αν γίνει αυτό, κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι θα έχετε φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τη διατροφή σας. Το αντίθετο, θα κινδυνέψετε, ακόμα περισσότερο, από ότι σήμερα, να γίνετε όμηροι των διατροφικών σκανδάλων, που θα αυξηθούν, δημιουργώντας κινδύνους για την υγεία και την ίδια τη ζωή του λαού μας.

Ελάτε μαζί μας στον αγώνα για την ανατροπή της ΚΑΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που, σαν δρεπάνι, μας θερίζει και δεν πρόκειται να γίνει καλύτερη για μας, όποια κυβέρνηση κι αν τη διαχειριστεί. Ν’ αγωνιστούμε, μαζί, για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, σε σύγκρουση με τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ, που θα εξασφαλίζει ικανοποιητικό εισόδημα στην μικρομεσαία αγροτιά και φτηνά και υγιεινά προϊόντα για τη διατροφή και την ένδυση του ελληνικού λαού.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΣΤΙΣ 3 μμ

ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Μαζί με σωματεία εργατοϋπαλλήλων, ΕΒΕ , συλλόγους & λαϊκές επιτροπές , που και το προηγούμενο διάστημα αναπτύξαμε  κοινή δράση,   δρομολογούμε  λεωφορεία για τη συμμετοχή στο  συλλαλητήριο

 

Αναχώρηση από Τρίκαλα : 1μμ  από την αρχή της οδού Β.Τσιτσάνη

(κεντρική πλατεία Τρικάλων-δίπλα στο ποτάμι)

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή