"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

24.4 C
Trikala

Νέο mega φωτοβολταϊκό 400 MW στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το project αφορά στην κατασκευή και λειτουργία Φωτοβολταϊκού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΦΣΠΗΕ) συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 400 MWp στην περιοχή Ελληνόκαστρο του Δήμου Τρικκαίων και του Δήμου Μετεώρων στα Τρίκαλα.

Στη δεδομένη χρονική στιγμή το έργο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 29/09/2023 από την Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης σχετικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Φορέας υλοποίησης του έργου στα Τρίκαλα είναι η εταιρεία DAMCO ENERGY, με τον συνολικό προϋπολογισμό να εκτιμάται σε 216 εκατ. ευρώ.

Ταυτότητα του έργου

Το έργο αφορά σε Φωτοβολταϊκό Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΦΣΠΗΕ) συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 400 MWp στις θέσεις “Παλιούρι”, “Καψάλι”, “Δραγάσια”, “Καμίνια”, “Γλέπη”, “Σβόρος”, “Κτιός”, “Αμπιδιές”, “Μπαϊατάνι”, “Αφορισμός”, “Κουτσιουμάνης”, “Παλιούρι”, “Κοντοψώραχο” και “Κλαδιά” στην περιοχή Ελληνόκαστρο του Δήμου Τρικκαίων και του Δήμου Μετεώρων στα Τρίκαλα.

Ο ΦΣΠΗΕ προβλέπεται να χωροθετηθεί σε 72 επιμέρους γήπεδα, συνολικής έκτασης 5.931,7 στρ. Στα γήπεδα αυτά θα εγκατασταθούν οι Φ/Β επιφάνειες, αντιστροφείς στοιχειοσειράς, 90 οικίσκοι ανύψωσης τάσης και διασύνδεσης κι ένας κεντρικός οικίσκος ελέγχου.

Συνοδά έργα

Συνοδά έργα αποτελούν οι εσωτερικές διασυνδέσεις και η υπόγεια εξωτερική διασύνδεση ΜΤ 33 kV, μήκους 11,15 km, για την ηλεκτρική διασύνδεση του ΦΣΠΗΕ με το ΕΣΜΗΕ και νέο ΚΥΤ 33/400 kV, το οποίο θα διασυνδεθεί με την υφιστάμενη εναέρια γραμμή 400kV «ΚΥΤ Καρδιάς – ΚΥΤ Τρικάλων», που διέρχεται στα όρια του γηπέδου εγκατάστασης.

Θα υπάρξουν ακόμα βελτιώσεις υφιστάμενων οδών (17,4 km) και διανοίξεις μικρού μήκους (1,8 km) νέων.

6 ΣΧΟΛΙΑ

   • Σε ρωτάω κι εγώ έχεις κανένα άλλο επιχείρημα εκτός από τα κρατικά κατσίκια;Μπορείς να μας εξηγήσεις ένα φυσικό μονοπώλιο το χαρίσατε σε ιδιώτες; Μπορείς να μας εξηγήσεις γιατί ενώ μέχρι πριν 2 χρόνια πληρώναμε το πολύ 10 λεπτά την KWh τώρα δεν τολμάμε να ανοιξουμε το κλιματιστικό; Μπορείς να μας πεις κάτι για τις ρήτρες αναπροσαρμογής; Μας λέγατε να ιδιωτικοποιήσετε τη ΔΕΗ για να έχουμε καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες. Που είναι οι καλύτερες και οι φθηνότερες υπηρεσίες;

    Και για ποιές αλήθειες μας μιλάς; Τις αλήθειες των εθνικών και των τοπικών ΣΚΑΪ;Στη βουλή έμειναν γιατί απλά είχαν αποκλειστεί σχεδόν από όλα τα ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας. Πιο συχνά βλέπαμε εξωκοινοβουλευτικούς παρά το ΜΕΡΑ 25. 108η θέση στην ελευθερία του τύπου βλέπεις.

    Υ.Γ: Μην αρχίζετε να μας δίνετε οικονομικίστικες εξηγήσεις. Εσείς δεν σε θέση να κρατήσετε ούτε περίπτερο. Σιγουρατζήδες με ιδιωτικοποίησεις φυσικώνμονοπωλίων.

    • Ρώτα τον Πούτιν για την εισαγόμενη ακρίβεια, που τον παρακαλούσατε για δανεικά το 2015.
     Που να δεις με ΔΗΜΗΤΡΕΣ τι ακρίβεια θα είχαν τα εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης