"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Νίκησαν 22 τρικαλινοί εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα: Επέστρεψαν στην υπηρεσία τους!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μεγάλη νίκη στον αγώνα των σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών που παράλογα, και με βάση τις επιταγές των σκληρότερων άρθρων των μνημονίων, οι συγκυβερνήσεις που συνέχιζαν να καταστρέφουν τη δημόσια εκπαίδευση, τους είχαν πετάξει εκτός εργασίας.
Είκοσι δύο (22) εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ, που θεωρήθηκαν… άχρηστοι, επειδή εν μια νυκτί η τότε συγκυβέρνηση των μνημονίων διά του τότε υπουργού παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλου, υπέγραφε την κατάργηση, έτσι απλά, των ειδικοτήτων τους, παρουσιάστηκαν σήμερα στη Διεύθυνση δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων!
Πρόκειται για ανθρώπους που επί δύο χρόνια ζούσαν τον απόστευτο εφιάλτη 0 όπως και χιλιάδες άλλοι – της ανεργίας, της ξαφνικής και εντελώς αναιτιολόγητης απόλυσής τους. Βέβαια, όσοι θυμούνται εκείνες τις ημέρες, θα θυμούνται τον τότε υπουργό Παιδείας, μία ημέρα μετά την κατάργηση των ειδικοτήτων Υγείας στα ΕΠΑΛ, να εγκαινιάζει μεγάλη μονάδα ιδιωτικών ΙΕΚ με αντικείμενο…. την Υγεία.
Πλέον, η νέα κυβέρνηση εκπλήρωσε την υπόσχεσή της, παρά τις δήθεν απαγορεύσεις της πάλαι ποτέ τρόικας, που δήθεν δεν μπορούσε να αντιστρατευτεί η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Οι 22 αυτοί εκπαιδευτικοί ήταν αρχικώς 27: τόσοι βγήκαν σε διαθεσιμότητα τον Ιούλιο του 2013. Οι δύο από τους 6 που δεν επέστρεψαν, συνταξιοδοτήθηκαν, ενώ οι υπόλοιποι μετατάχθηκαν σε άλλους φορείς. Οι τρεις χρησιμοποίησαν το δεύτερο πτυχίο τους και άλλη μία ζήτησε μετάταξη. Υπενθυμίζεται ότι από όσους τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, οι 8 εξαιρέθηκαν με τα κοινωνικά κριτήρια (πολύτεκνοι κ.α.). Από αυτούς τους 8 ο 1 συνταξιοδοτήθηκε και οι υπόλοιποι επέστρεψαν στο σχολείο.
Σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο παραμένουν στις θέσεις που έχουν (διοικητικοί υπάλληλοι στη Δ/νση Β/Θμιας) μέχρι τέλος Αυγούστου, για να μη διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας. Πλέον, οι 22, αφού παρουσιάστηκαν στη Δ/νση για ανάληψη υπηρεσίας, το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουνίου, κατά πάσα πιθανότητα θα παρουσιαστούν και στα σχολεία!
Στον νομό Τρικάλων υπολογίζεται ότι στις ειδικότητες που καταργήθηκαν, φοιτούσαν πάνω από 300 μαθητές μέχρι τη μέρα της διαθεσιμότητας. Οι μαθητές αυτοί αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν άλλες ειδικότητες ή (αν είχαν τελειώσει το Λύκειο) να φοιτήσουν στα ΙΕΚ, εάν ήθελαν να συνεχίσουν σ τις ειδικότητες που καταργήθηκαν. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πληροφορία, ότι στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ για τα ΤΕΙ, δύο χρόνια μετά την κατάργηση των ειδικοτήτων, οι περισσότεροι συμμετέχοντες στις πανελλαδικές προέρχονται από τον τομέα υγείας…. Κάτι που δείχνει την εντελώς απρόβλεπτη υποταγή στα μνημόνια, για να φανεί ότι απολύονται δημόσιοι υπάλληλοι, για να φανεί ότι δήθεν γίνονται μεταρρυθμίσεις, που όμως φάνηκε ξεκάθαρα ότι αύξησαν τον δημόσιο χρέος…
Πλέον, οι εκπαιδευτικοί έδειξαν ότι ο δρόμος του αγώνα είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει λύσεις. Και ίσως αυτό να πούμε και μεθαύριο, επέτειο του “μαύρου” στην ΕΡΤ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης