«Νίκη, ενάντια στο κατεστημένο της πόλης» Reviewed by Momizat on . Ξεκάθαρο το μήνυμα που έστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος του «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» Δημήτρης Παπαθανασίου από το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Τρικάλων το π Ξεκάθαρο το μήνυμα που έστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος του «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» Δημήτρης Παπαθανασίου από το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Τρικάλων το π Rating: 0

«Νίκη, ενάντια στο κατεστημένο της πόλης»

«Νίκη, ενάντια στο κατεστημένο της πόλης»

Ξεκάθαρο το μήνυμα που έστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος του «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» Δημήτρης Παπαθανασίου από το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Τρικάλων το πρωί της Δευτέρας 28 Απρίλη: νίκη της παράταξης στις εκλογές της 18ης του Μάη, σημαίνει νίκη όλων των μη προνομιούχων πολιτών «ενάντια στο κατεστημένο της πόλης». Ένα κατεστημένο που δεκαετίες τώρα διαχειρίζεται τις τύχες των Τρικάλων, και το οποίο, έχει διαμορφώσει μια κατάσταση στην οποία, το μόνο που αλλάζει είναι τα ονοματεπώνυμα των κατά καιρούς Δημάρχων.

Μη αποφεύγοντας τις αναφορές στον – πρόωρα χαμένο – Γιώργο Γενηματά, τον εμπνευστή του Δημόσιου Συστήματος Υγείας για τον οποίο και “είμαστε περήφανοι ως Αριστερά”, ο υποψήφιος δήμαρχος του “ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ” τόνισε πως η παράταξη, θέτει ως κυρίαρχο στόχο της την επαρκή χρηματοδότηση του ΕΣΥ και ανάπτυξε τις βασικές θέσεις της για την  υγεία. Ο ίδιος, έβαλε εξαρχής στη συζήτηση τον έντονο πολιτικό χαρακτήρα των τριπλών εκλογών της 18ης και 25ης του Μάη, επισημαίνοντας πως «αυτή η κυβέρνηση, πρέπει να φύγει. Γι’ αυτό, στις 18 του Μάη, δεν πρέπει να ψηφιστεί ούτε ο Λάππας, ούτε ο Παπαστεργίου. Ανεξάρτητα αν οι φίλοι και οι συγγενείς σας είναι υποψήφιοι δεξιά και αριστερά, σε ψηφοδέλτια λάιφ-στάιλ ή των μηχανισμών, αυτή τη φορά, μην τους ψηφίσετε. Γιατί νίκη αυτών των ψηφοδελτίων θα δώσει στον Σαμαρά την ευκαιρία να πει “μας στηρίζει ο κόσμος, θα κλείσουμε κι άλλα νοσοκομεία, θα πάρουμε κι άλλα μέτρα σκληρής λιτότητας”».

Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε στο κοινωνικό ιατρείο και το κοινωνικό φαρμακείο, με την παράλληλη επισήμανση πως στόχος του «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» αναλαμβάνοντας τη δημοτική αρχή είναι το να καλυφθεί μέσω του κοινωνικού ιατρείου και φαρμακείου το σύνολο των εμβολιαστικών αναγκών των παιδιών του Δήμου μας. Να σημειωθεί πως, στη συζήτηση που ακολούθησε, τονίστηκε από πλευράς ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού πως είναι οι γιατροί του «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ» εκείνοι που κράτησαν, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, το κοινωνικό ιατρείο, με τον Δημήτρη Παπαθανασίου να… “ομολογεί”: «να λέμε τα πράγματα με τ΄ όνομά τους. Το κοινωνικό ιατρείο, ΕΙΝΑΙ το «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ». Οι δικοί του γιατροί είναι που δούλεψαν γι’ αυτό και το κράτησαν σε λειτουργία, μέσα σε άθλιες συνθήκες, με μοναδικό εφόδιο τα δικά τους στηθοσκόπια, την ώρα που άλλοι, έβγαζαν απλά φωτογραφίες!”.

Στη δική της τοποθέτηση, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» Κική Παγδάτογλου αναφέρθηκε στο πρόσφατο περιστατικό με τα βεγγαλικά στη Σαντορίνη, επισημαίνοντας πως υπάρχει στο νησί υπερσύγχρονο νοσοκομείο, έτοιμο να λειτουργήσει, μα που η κυβέρνηση αρνείται – ακόμη και μετά το περιστατικό – να το θέσει σε λειτουργία και πως αν συνεχίσει έτσι “θα πάει έτοιμο σε χέρια ιδιωτικά”. Μια δημοτική αρχή με αριστερό προσανατολισμό, θα μπορούσε να επιβάλει τη λειτουργία του νοσοκομείου αυτού, ή ακόμη και να επιχειρήσει να αναλάβει η ίδια τη λειτουργία του.

Ο πρώην πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Σάκης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στις ελλείψεις του Νοσοκομείου τονίζοντας πως είναι απόρροια των μνημονιακών επιλογών και τόνισε: “σ’ αυτές τις εκλογές, το πολιτικό μήνυμα πρέπει να είναι ισχυρό. Υπάρχει ανάγκη πολιτικής αλλαγής. Ευχόμαστε ο Δημήτρης Παπαθανασίου να είναι ο επόμενος δήμαρχος, γιατί η εκλογή του, θα υπηρετήσει αυτή την ανάγκη της πολιτικής αλλαγής”.

Να σημειωθεί πως ο υποψήφιος δήμαρχος και τα μέλη του «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» επισκέφθηκαν το σύνολο των χώρων του Νοσοκομείου συνομιλώντας με το (ιατρικό, νοσηλευτικό και πολιτικό) προσωπικό, ενώ συνάντηση υπήρξε και με τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, που ενημέρωσαν τον υποψήφιο δήμαρχο για τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

fk-nos5 fk-nos1 fk-nos2 fk-nos3 fk-nos4

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας