"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Νίκος Λέγκας: Καλώς το ..το βόρειο τμήμα του E65… κι ας άργησε.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αναμφισβήτητα μια καλή είδηση που ξεμπλοκάρει έναν κρίσιμο παράγοντα που αφορά στην ολοκλήρωση του “κολοβού” μέχρι σήμερα μεγάλου έργου.

Δικαιολογημένος ο ενθουσιασμός μας, ακόμη πιο αδικαιολόγητος ο εφησυχασμός.Η ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού δρόμου που θα αλλάξει τον αναπτυξιακό χάρτη της Θεσσαλίας έχει ακόμη… δρόμο.

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε τις τρικλοποδιές που έφαγε αυτό το έργο από τους επαγγελματίες περιβαλλοντολόγους που “φύτευαν” αρκούδες στη διάβα του, από τις αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις που έστελναν κάθε φορά την πρόοδο του έργου στην εκκίνηση του, από τους κρατικούς παράγοντες που σχεδίαζαν τη νέα χάραξή του πετώντας με τα ελικόπτερα των παραχωρησιούχων αλλά και από τα προσκόμματα των τελευταίων που ήθελαν με κάθε δυνατό τρόπο να φέρουν το έργο στα νερά τους.

Όπως δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι πλησιάζουμε τα 30 χρόνια από τότε πού ρίξαμε την ιδέα και τεκμηριώσαμε με το Τεχνικό Επιμελητήριο την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου έργου.

Και επειδή μέχρι την εκκίνηση του βόρειου τμήματος θα πρέπει, αφενός μεν να τροποποιηθεί η σύμβαση του έργου αφετέρου να ολοκληρωθεί η περιβαλλοντική του αδειοδότηση αλλά και να γίνουν οι υπόλοιπες συμπληρωματικές μελέτες, ας μην εξαντλήσουμε το ενδιαφέρον μας στο ομολογουμένως αυτό καλό νέο και στους πανηγυρισμούς που μόνο εφησυχασμό φέρνουν.

Χρειαζόμαστε και άλλα καλά τέτοια νέα που θα έρθουν από την στενή παρακολούθηση του έργου αλλά και από τη πολιτική βούληση η οποία σήμερα προδήλως υπάρχει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης