"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Νίκος Παππάς: Ο υπουργός Επικρατείας, οικονομολόγος, στενός φίλος του Αλέξη Τσίπρα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Νίκος Παππάς είναι ο νέος υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. Στενός φίλος και συνεργάτης του πρωθυπουργού, ήταν εκείνος που ανακοίνωση τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Ποιος είναι ο Νίκος Παππάς

Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα υπήρξε ένα από τα «δυνατά χαρτιά» του Αλέξη Τσίπρα για την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα εξουσίας, ενώ, είχε ενεργό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία, αναλαμβάνοντας να κονταροχτυπηθεί μέσω τηλεοράσεων, ραδιοφώνων και ανακοινώσεων με τη ΝΔ.
Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι γιος του Στέλιου Παππά, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο στον αντιδικτατορικό αγώνα και ήταν στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού.

Εχοντας κάνει σπουδές μακροοικονομίας στη Σκωτία, ανήκει στα στελέχη με ευρωπαϊκή αντίληψη υπερθεματίζοντας στις κλειστές κομματικές συσκέψεις για την παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Η στενή του φιλία με τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Νίκος Παππάς είναι προσωπικός φίλος του Αλέξη Τσίπρα από ηλικίας 19 ετών, από τα χρόνια της Νεολαίας Συνασπισμού. Φανατικός ευρωπαϊστής εμμένει στην στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.

Αφησε τη ζωή του στη Σκωτία και επέστρεψε στην Ελλάδα μόλις ο φίλος του Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε τη ηνία του Συνασπισμού.

Τον Φεβρουάριο του 2008 εργαζόταν στη Γκλασόβη ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Fraser of Allander του Πανεπιστημίου Στραθκλάιντ, είχε μόλις αποτήσει την πρώτη του κόρη και είχε επιλέξει να παραμείνει εκτός Ελλάδας.

Ενα τηλεφώνημα, όμως ήταν εκείνο που άλλαξε τα πάντα, καθώς ο παλιός του φίλος και σύντροφος, Αλέξης Τσίπρας τον κάλεσε να επιστρέψει στην Αθήνα για να τον βοηθήσει να αναλάβει την ηγεσία του Συνασπισμού.

Ο Νίκος Παππάς αναμένεται να παίξει κεντρικό ρόλο στο νέο σχήμα, καθώς, θα είναι εκείνος που θα έχει συντονιστικό ρόλο μεταξύ του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του.

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αναδείχθηκε βουλευτής στη Β΄Αθηνών λαμβάνοντας 45.020 ψήφους

Η κόντρα με Βενιζέλο και η λίστα Λαγκάρντ 

Το όνομά του έγινε ευρέως γνωστό όταν ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τον κατηγόρησε προσωπική ότι όχι μόνο είχε το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ στην κατοχή του, αλλά και το έδωσε στον Κώστα Βαξεβάνη για να δημοσιευθεί στο περιοδικό Hot Doc.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης