"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

32.6 C
Trikala

Ναυάγησε η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ναυάγησε η συνεργασία της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Φώτης Κουβέλης στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ανακοίνωσε ότι ο διάλογος δεν προχωράει και ότι απορρίφθηκαν οι δύο βασικοί όροι που έθεσε η ΔΗΜΑΡ.

Οι όροι αυτοί ήταν η προγραμματική συμφωνία με τη δέσμευση να μην γίνουν μονομερείς ενέργειες στο θέμα του χρέους και η αυτόνομη κάθοδος της ΔΗΜΑΡ σε ένα συμμαχικό σχήμα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έπειτα από την απόφαση της Αγ.Κωσνταντίνου να μην ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη διακοπή του διαλόγου με το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, τη συνάντηση αντιπροσωπειών της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ, τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του κ. Κουβέλη με τον Αλέξη Τσίπρα και την επικείμενη συνάντηση τους, αντί να επέλθει συμφωνία υπήρξε απόρριψη από την Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και ο γραμματέας του κόμματος Θ.Θεοχαρόπουλος ενημέρωσαν τα μέλη της ΕΕ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί αδιαπραγμάτευτη βάση συζήτησης το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Αλ.Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα η Πολιτική Γραμματεία ψήφισε Κώδικα Δεοντολογίας ο οποίος θέτει κριτήρια για το πόσο ταυτίζονται οι πιθανοί συνεργαζόμενοι με το πρόγραμμα αυτό.

Είναι γνωστό ότι η Αριστερή Πλατφόρμα έχει διατυπώσει αντιρρήσεις για τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΔΗΜΑΡ με το σκεπτικό ότι η συμμετοχή της στην τρικομματική κυβέρνηση σήμαινε ανοχή των μνημονιακών πολιτικών. Επιπλέον, η Κουμουνδούρου ξεκαθάρισε ότι δεν δέχεται συνεργασία με κόμματα αλλά μόνο ένταξη προσώπων στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα μέλη της ΕΕ διχάστηκαν. Αλλοι κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τους κορόιδεψε και μετέβαλλε αιφνιδίως τη στάση του έπειτα από την αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Κάποιοι όμως, κυρίως, η ομάδα των επτά στελεχών (Θ.Μαργαρίτης, Δ.Χατζησωκράτης, Σ.Καρακικές, Ευ.Μπουρνόβα, Γ.Σιακαντάρης, Γ.Μπουλμπασάκος, Ν.Τσούκαλης) που ζήτησε με επιστολή της εκλογή προέδρου από την παρούσα Βουλή, έναρξη της συνταγματικής αναθεώρησης και εκλογές τον Μάιο του 2015, άσκησε οξεία κριτική στους χειρισμούς της ηγετικής ομάδας σε ένα φάσμα θεμάτων, για τη διακοπή του διαλόγου με την Κεντροαριστερά, τις συζητήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη στάση του κόμματος στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Και δεν είναι η πρώτη φορά που τα συγκεκριμένα στελέχη εκφράζουν διαφορετική άποψη από αυτή της ηγεσίας του κόμματος.

Μετά από αυτή την εξέλιξη δύο δρόμους έχει η ΔΗΜΑΡ, είτε να κατέλθει στις εκλογές με τους Οικολόγους, μια συνεργασία που βοηθά στη συμπλήρωση των ψηφοδελτίων αλλά δεν έχει εκλογική προοπτική, είτε να μην πάρει μέρος σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

Newsroom ΔΟΛ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης