Ναυάγιο-σοκ στο Φαρμακονήσι: Πληροφορίες για δεκάδες νεκρούς Reviewed by Momizat on .   Σοκ προκαλεί η νέα τραγωδία με μετανάστες στο Φαρμακονήσι. Λέμβος με πάνω από 100 άτομα ανετράπη στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου, με απο   Σοκ προκαλεί η νέα τραγωδία με μετανάστες στο Φαρμακονήσι. Λέμβος με πάνω από 100 άτομα ανετράπη στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου, με απο Rating: 0

Ναυάγιο-σοκ στο Φαρμακονήσι: Πληροφορίες για δεκάδες νεκρούς

Ναυάγιο-σοκ στο Φαρμακονήσι: Πληροφορίες για δεκάδες νεκρούς

 

Σοκ προκαλεί η νέα τραγωδία με μετανάστες στο Φαρμακονήσι. Λέμβος με πάνω από 100 άτομα ανετράπη στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι.

Επισήμως έχουν καταγραφεί δέκα νεκροί μετανάστες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, ωστόσο νεότερες πληροφορίες του protothema.gr από τη Λέρο όπου καταφτάνουν οι διασωθέντες κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς και περισσότερα παιδιά θύματα.

(φωτό αρχείου)

Οι εικόνες στη Λέρο είναι ανατριχιαστικές: Πριν από λίγο κατέφτασε μία γυναίκα που έχασε και τα δύο της παιδιά στο ναυάγιο. Ενα μωρό 9 μηνών και ένα παιδί 9 ετών. Μία άλλη γυναίκα ούρλιαζε ψάχνοντας το παιδί της και άλλοι διασωθέντες της έλεγαν ότι έχει πνιγεί. Εθελοντής που βοηθάει τους διασωθέντες δήλωσε στο protothema.gr κλαίγοντας, ότι όλοι είναι συγκλονισμένοι στο νησί και οι εικόνες πόνου που αντικρίζουν είναι πρωτόγνωρες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας δέχθηκε τηλεφώνημα μέσω του αριθμού 112 ότι μετανάστες βρίσκονται σε κίνδυνο στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο Super Puma και πλωτό του λιμενικού από τη Μυτιλήνη για τον εντοπισμό τους, ενώ σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση των μέσων.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα έως τώρα έχουν ανασυρθεί από τη θάλασσα τρεις νεκροί, 68 διασώθησαν, ενώ άλλοι 29 είχαν καταφέρει μόνοι τους να βγουν σε παραλία του Φαρμακονησίου.

Άκαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό τεσσάρων ανήλικων που αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, μετά την ανατροπή πλαστικού σκάφους που μετέφερε παράτυπους μετανάστες.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή