Να αναζητήσουμε και να αναδείξουμε την κοινωνία του καθήκοντος και της προσφοράς – του Κώστα Κωστούλα Reviewed by Momizat on . Τα τελευταία χρόνια αποθεώσαμε ψώνια, διάσημους χωρίς λόγο, ανέντιμους επιχειρηματίες, πολιτικούς χωρίς περιεχόμενο. Δυστυχώς ζούμε σε εποχές που ό,τι προβάλλετ Τα τελευταία χρόνια αποθεώσαμε ψώνια, διάσημους χωρίς λόγο, ανέντιμους επιχειρηματίες, πολιτικούς χωρίς περιεχόμενο. Δυστυχώς ζούμε σε εποχές που ό,τι προβάλλετ Rating: 0

Να αναζητήσουμε και να αναδείξουμε την κοινωνία του καθήκοντος και της προσφοράς – του Κώστα Κωστούλα

Να αναζητήσουμε και να αναδείξουμε την κοινωνία του καθήκοντος και της προσφοράς – του Κώστα Κωστούλα

Τα τελευταία χρόνια αποθεώσαμε ψώνια, διάσημους χωρίς λόγο, ανέντιμους επιχειρηματίες, πολιτικούς χωρίς περιεχόμενο.

Δυστυχώς ζούμε σε εποχές που ό,τι προβάλλεται το πιστεύουμε ως αλήθεια και το υιοθετούμε εύκολα δίχως κριτική σκέψη και αντίρρηση.

Επιβάλλεται σήμερα να διακρίνουμε τι είναι σοβαρό και τι όχι. Να μη ξεχάσουμε ποιοι άνθρωποι δώσανε τις δικές μας μάχες χωρίς να είμαστε παρόντες και το σπουδαιότερο χωρίς αντάλλαγμα.

Αναρωτιέμαι πραγματικά τι μεσολάβησε και η χώρα μας από παράδειγμα προς αποφυγήν, έγινε αντικείμενο συζήτησης και παράδειγμα προς μίμηση.

Για να αντιμετωπίσουμε ως λαός την επιδημική κρίση εμπνευστήκαμε και καθοδηγηθήκαμε από τους ικανότερους σε κρίσιμους τομείς με καθαρούς κανόνες.

Ο νοσοκομειακός γιατρός σε κλινική COVID-19, η νοσηλεύτρια στη ΜΕΘ, ο υπάλληλος στο super market, οι εργαζόμενοι στη καθαριότητα, η δασκάλα που δεν έχασε διδακτική ώρα, ο διανομέας στις ταχυμεταφορές.

Όλοι αυτοί εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες αλλά έχουν ως βασικό τους μέλημα να εξυπηρετήσουν κάθε άνθρωπο.

Ας μη γελιόμαστε, καταφέραμε τόσα γιατί πλάτη έβαλαν απλοί εργαζόμενοι σε καίριες θέσεις για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας το καιρό της πανδημίας.

Αυτή την Ελλάδα δεν την αναδείξαμε και δεν την βοηθήσαμε όσο έπρεπε.

Το εύκολο στη ζωή είναι να γίνεις μια από τα ίδια. Το δύσκολο να πείσεις πως είσαι κάτι διαφορετικό. Τελικά είναι δική μας υποχρέωση και ευθύνη να κάνουμε τις σωστές επιλογές.

Kώστας Κωστούλας

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή