"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.9 C
Trikala

Να πάρουν θέση Τζιτζικώστας και Παπαστεργίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δύο παντελώς αντιφατικά μηνύματα στέλνει στη κοινωνία και στο δημόσιο βίο η Κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες.


Από τη μία το Υπουργείο Εσωτερικών με την αρωγή του Προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Τρικκαίων κ.Παπαστεργίου, φέρνει προς διαβούλευση στο κοινοβούλιο έναν ομολογουμένως εκπληκτικό νόμο για την αυτοδιοίκηση, που θα συμβάλει τα μέγιστα στη πολυπόθητη ποιοτική αναβάθμιση και εξυγίανσης της.


Από την άλλη το Υπουργείο Ανάπτυξης, τροποποιεί με νομοσχέδιο τον 4412/2016 και αναθεωρεί προς τα πάνω τα όρια για απευθείας αναθέσεις των προμηθειών, των μελετών στις 30.000 ευρώ(κατά 50%) και των συμβάσεων έργων στις 60.000 ευρώ(κατά 200%) της Κεντρικής Διοίκησης, Περιφερειών και Δήμων.

Κι όλα αυτά την ίδια ώρα, που ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης φιγουράρει στις πρώτες θέσεις διαφθοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, με τις αδιαφανείς διαδικασίες και τις απευθείας αναθέσεις να έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα.


Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας(ΕΝ.Π.Ε) και η Κ.Ε.Δ.Ε, οφείλουν να πάρουν θέση για τη τροποποίηση του 4412/2016 και να συμβάλουν με προτάσεις, για τη θεσμική θωράκιση της διαχείρισης των Ευρωπαικών και Εθνικών κονδυλίων στην Αυτοδιοίκηση. 

Κωνσταντίνος Κουτσονάσιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης