"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

25.1 C
Trikala

«Να προστατεύσουμε την πολιτιστική κληρονομιά της Κοιλάδας του Αχελώου» λέει Γερμανίδα ευρωβουλευτής

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Πρέπει να προστατεύσουμε το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά της Κοιλάδας του Αχελώου». Αυτό τόνισε η Πράσινη Γερμανίδα ευρωβουλευτής, με το κόμμα του ÖDP, Μανουέλα Ρίπα σε παρέμβασή της σε διαδικτυακή συζήτηση για την Κοιλάδα του Αχελώου με θέμα: «Ο Βιώσιμος Εναλλακτικός Τουρισμός στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Η κυρία Μανουέλα Ρίπα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πλούσια φυσική ομορφιά και πολιτιστική κληρονομιά της Κοιλάδας του Αχελώου. Τόνισε ότι «πρέπει να προστατεύσουμε αυτήν την πλούσια ομορφιά, αυτό το ένδοξο περιβάλλον και πρέπει να το διατηρήσουμε καθαρό για να το παραδώσουμε στα παιδιά μας και στις μελλοντικές γενιές».

Αναλυτικά όσα είπε: 

Το επίκεντρο του πολιτικού μου κόμματος, του οικολογικού δημοκρατικού κόμματος ÖDP είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι επιστήμονες μας λένε από τη δεκαετία του 1970 ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι ανθρωπογενής και συμβαίνει πολύ γρήγορα. Πρέπει να το σταματήσουμε, πρέπει να το επιβραδύνουμε, διαφορετικά τα οικοσυστήματά μας θα αλλάξουν και αυτό θα έχει δραματικές συνέπειες: ξηρασία ή / και βαριές βροχοπτώσεις θα είναι στην καθημερινή μας ατζέντα, η φύση θα καταστραφεί, η έλλειψη νερού προκύπτει: για να αναφέρουμε μόνο μερικά. 

Αλλά δεν είναι μόνο οι πολιτικοί που πρέπει να καθορίσουν τις σωστές παραμέτρους, αλλά και ο καθένας από εμάς πρέπει να βοηθήσει στη διάσωση του πλανήτη μας.

Ο τουρισμός είναι υπέροχο πράγμα. Βοηθά στη διεύρυνση του νου, στην ανακάλυψη της ομορφιάς του πλανήτη μας, της Ευρώπης και της υπέροχης Κοιλάδας σας. Δίνει απασχόληση στους ανθρώπους της περιοχής. Αλλά ο τουρισμός που βιώνουμε αυτή τη στιγμή τείνει να πάει σε λάθος κατεύθυνση.

Όταν ο τουρισμός μετατραπεί σε «μαζικό τουρισμό» σύντομα αρχίζει να γίνεται ένα τεράστιο πρόβλημα για τα οικοσυστήματα των τόπων που επισκέπτονται. Καταστρέφει τη φύση και μπορεί να αλλάξει τον «χαρακτήρα» των μικρών χωριών.

Αγαπητοί φίλοι, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα του μαζικού τουρισμού προκειμένου να προστατέψουμε τη φύση μας και επομένως να διασφαλίσουμε τα προς το ζην μας.

Επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω μια νέα ιδέα για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα: χρειαζόμαστε περιορισμό στον αριθμό των επισκεπτών – μόνο τον σωστό αριθμό ατόμων ανά σεζόν, για να μην καταστρέψουμε το οικοσύστημα. Ένα είδος λαχειοφόρου αγοράς με περιορισμένο αριθμό θέσεων. Εάν όλα τα εισιτήρια λαχειοφόρων αγορών εξαντληθούν, οι χρήστες μπορούν να επισκεφθούν τον επόμενο χρόνο. Η λοταρία παρεμπιπτόντως ήταν ένα μέσο για τη διασφάλιση της δημοκρατίας στην αρχαία Ελλάδα παράλληλα με τις εκλογές.

Γνωρίζω ότι η λοταρία ακούγεται λίγο παράξενα σε αυτόν τον τομέα, αλλά για ορισμένα πολύτιμα και ευαίσθητα οικοσυστήματα δεν βλέπω αυτήν τη στιγμή άλλη λύση: εφ ‘όσον οι άνθρωποι δεν έχουν μάθει να σέβονται περισσότερο τη φύση και τα περίχωρά της.

Αυτό θα έκανε επίσης τα μέρη που επισκέπτεστε πιο ξεχωριστά και πιο πολύτιμα, καθώς δεν μπορούν όλοι να έχουν πρόσβαση σε αυτά οποιαδήποτε στιγμή.

Τα επόμενα χρόνια, και όπως μας έδειξε πρόσφατα η ιστορία με το covid19, πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ανάπτυξη ενός βιώσιμου εναλλακτικού τουρισμού. Ειδικά σε περιοχές όπως η δική σας, η Κοιλάδα του Αχελώου, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε αυτόν τον τύπο τουριστικού μοντέλου. Τα πλεονεκτήματα της περιοχής σας απαιτούν κάθε είδους εναλλακτικό τουρισμό που θα διατηρήσει επίσης τη σπάνια ομορφιά του περιβάλλοντος».

Παρακολουθήσετε το βίντεο με την παρέμβασή της:

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης