Να σε κάψω Γιάννη… Reviewed by Momizat on . Ενώ τους απέλυσαν, τάζουν τώρα σε άλλους ψίχουλα, μέσω των… πενταμήνων στους Δήμους. Ο λόγος για τους σχολικούς φύλακες, οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με τ Ενώ τους απέλυσαν, τάζουν τώρα σε άλλους ψίχουλα, μέσω των… πενταμήνων στους Δήμους. Ο λόγος για τους σχολικούς φύλακες, οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με τ Rating: 0

Να σε κάψω Γιάννη…

Να σε κάψω Γιάννη…

Ενώ τους απέλυσαν, τάζουν τώρα σε άλλους ψίχουλα, μέσω των… πενταμήνων στους Δήμους. Ο λόγος για τους σχολικούς φύλακες, οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με το ευφάνταστο σενάριο του υπουργείου. Επειδή όμως, μάλλον κατάλαβαν ότι τα σχολεία θα είναι αφύλακτα και επειδή το κοινωνικό πρόβλημα είναι μεγάλο, προανήγγειλαν 3800 προσλήψεις σχολικών φυλάκων από τον ΟΑΕΔ. Αλλά όχι αυτούς που εργάζονταν μέχρι τώρα! Δηλαδή, θέτουν σε διαθεσιμότητα σχολικούς φύλακες και προσλαμβάνουν άλλους με πεντάμηνες συμβάσεις!

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης αναφέρθηκε στα κενά που έχουν προκύψει στα σχολεία της χώρας λόγω της διαθεσιμότητας και έκανε γνωστό ότι θα γίνουν 3800 προσλήψεις σχολικών φυλάκων μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ για τις προσλήψεις ανέργων σε δήμους που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ.

Ο υπουργός αναφέρθηκε σχετικά με τους σχολικούς φύλακες και είπε ότι συναντήθηκε τη Δευτέρα με τη ΔΟΕ και συζήτησαν το θέμα, μεταξύ άλλων, ενώ γνωστοποίησε ότι θα γίνουν 3800 προσλήψεις σχολικών φυλάκων από τον ΟΑΕΔ μέσω ΕΣΠΑ με κοινωνικά κριτήρια σημειώνοντας ότι ο αριθμός όσων σχολικών φυλάκων έχουν μπει σε διαθεσιμότητα είναι 2234.

Ως προς αυτούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μετακινηθούν σε Δήμους. Οι ίδιοι όμως, φοβούνται ότι με τον τρόπο αυτό θα απολυθούν. Ηδη, από τις 23 Ιουλίου, οπότε καταργήθηκαν οι θέσεις τους, μετρά αντίστροφα ο χρόνος που οδηγεί στην έξοδο, με δεδομένο το χρονικό όριο των οκτώ μηνών για την τοποθέτησή τους.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή