«Να σταματήσει τώρα η αιματοχυσία του λαού της Παλαιστίνης» Reviewed by Momizat on . Πραγματοποιήθηκε χθες 21 Ιούλη 2014 στις 8.00μ.μ. στην πλατεία «ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ» και κατέληξε με πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης μας. Η Διαμαρτυρία ξεκ Πραγματοποιήθηκε χθες 21 Ιούλη 2014 στις 8.00μ.μ. στην πλατεία «ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ» και κατέληξε με πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης μας. Η Διαμαρτυρία ξεκ Rating: 0

«Να σταματήσει τώρα η αιματοχυσία του λαού της Παλαιστίνης»

«Να σταματήσει τώρα η αιματοχυσία του λαού της Παλαιστίνης»

Πραγματοποιήθηκε χθες 21 Ιούλη 2014 στις 8.00μ.μ. στην πλατεία «ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ» και κατέληξε με πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης μας.

Η Διαμαρτυρία ξεκίνησε με σύντομη ομιλία-καταγγελία εκ μέρος των γραμματειών του ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΣΥΛ.ΓΥΝΑΙΚΩΝ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΕ του Νομού μας, από το μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων   ……………………….

 

Επισημαίνοντας:

Πληθαίνουν οι ανακοινώσεις αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης και την καταδίκη της ισραηλινής επίθεσης.

Μια σειρά ομοσπονδίες, συνδικάτα, σωματεία, ενώσεις καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους την κυβέρνηση, το κράτος του Ισραήλ για το έγκλημα που διαπράττει εναντίον του λαού της Παλαιστίνης, στη  Λωρίδα της Γάζας.

Με τις ευλογίες των ΗΠΑ – ΕΕ οι Ισραηλινοί σφαγιάζουν αμάχους και παιδιά επικαλούμενοι τον κίνδυνο χτυπήματος από τρομοκράτες.

Όμως δεκαετίες τώρα οι ίδιοι τρομοκρατούν, δολοφονούν και αιματοκυλούν  έναν ολόκληρο λαό γιατί απαιτεί το αναφαίρετο δικαίωμα να έχει πατρίδα και ανεξαρτησία.

Η Μέση Ανατολή πάντα ήταν χώρος αντιπαράθεσης των μονοπωλίων με μόνα θύματα τους λαούς της περιοχής.

Προκλητική η στάση πολλών δυτικών και αραβικών ιμπεριαλιστικών χωρών που εξισώνουν θύτη με θύμα, αθωώνοντας ουσιαστικά το Ισραήλ που συνεχίζει το αιματοκύλισμα των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας

Η λογική ”των ίσων αποστάσεων” και της εξίσωσης του ”θύτη” με το ”θύμα” που ακολουθούν οι κυβερνήσεις των κρατών ανάλογα με τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται δεν έχει καμία σχέση με το συμφέρον των λαών. Εξάλλου, η ίδια λογική έχει ακολουθηθεί και στην περίπτωση της επέμβασης των ΗΠΑ-ΕΕ και στην Ουκρανία.

Απροκάλυπτες ευθύνες φέρει και η ελληνική κυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) που κρατάει πολιτική ίσων αποστάσεων μεταξύ θύτη και θύματος, που όχι μόνο δείχνει ανοχή σε όσα συμβαίνουν, αλλά την ίδια στιγμή συνεχίζει τις οικονομικές συμφωνίες, τις συνεκπαιδεύσεις και τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια μεταξύ των ελληνικών και των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Το σύνθημα που ακούγεται στις διαδηλώσεις «οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» αποτυπώνει ακριβώς αυτό που απαιτείται για τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού, για άλλη μια φορά, αυτό επιβεβαιώνει. Ειδικά τούτη τη στιγμή που προετοιμάζεται και η χερσαία επέμβαση των ισραηλινών δυνάμεων πρέπει κάθε εργάτης, σε κάθε χώρο δουλειάς , να δημιουργεί κλίμα ξεσηκωμού γιατί ό,τι δεν καταφέρνουν οι ιμπεριαλιστές με την «ειρήνη» τους ,το καταφέρνουν με τον πόλεμό τους.

Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγεί η εργατική τάξη από αυτήν την κατάσταση είναι να ξεσηκωθεί και να πάρει την τύχη στα χέρια της, ώστε μια και καλή να αποτινάξει από πάνω της τα δεσμά που της επιβάλλει ο ιμπεριαλισμός και  τα μονοπώλια και να οικοδομήσει μια κοινωνία όπου «τα παιδιά θα μπορούν να παίζουν στην παραλία της κάθε Γάζας χωρίς το φόβο των ρουκετών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, συνολικά την εργατική τάξη του Νομού μας, τους Αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τις Γυναίκες, τους Νέους, το αντιιμπεριαλιστικό – αντιπολεμικό κίνημα, να καταδικάσει το έγκλημα που διαπράττεται στη Μέση Ανατολή, να εκφράσουν εμπράκτως  την αλληλεγγύη τους, να σταθούν στο πλευρό των Παλαιστινίων.

Για το ΠΑ.Μ.Ε. την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, τον ΣΥΥΛ.ΓΥΝΑΙΚΏΝ (μέλος της ΟΓΕ), την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ στο Νομό μας, για το λαϊκό κίνημα είναι αδιαπραγμάτευτο το αίτημα να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί και οι επιχειρήσεις στη Γάζα, καθώς και το δικαίωμα του κάθε λαού να αγωνίζεται για την πατρίδα του.

Ταυτόχρονα, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο λαό της Παλαιστίνης που δίνει υπεράνθρωπη μάχη ενάντια στο θάνατο που σκορπούν τα ισραηλινά βομβαρδιστικά.

 

 

Απαιτούμε άμεσα :

  • Να σταματήσει τώρα η δολοφονία του παλαιστινιακού λαού.   
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης.
  • Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής και οι έποικοι από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
  • Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές και να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι στις εστίες τους.
  • Να γκρεμιστεί το τείχος διαχωρισμού.
  • Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
  • Τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου ,πλήρως κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή