“Νεκρή φύση” στα Αντιχάσια Reviewed by Momizat on . Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή που προκάλεσε η φωτιά στα ορεινά των Αντιχασίων αφού χιλιάδες στρέμματα πρασίνου με δένδρα , χαμηλή βλάστηση και πουρνάρι Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή που προκάλεσε η φωτιά στα ορεινά των Αντιχασίων αφού χιλιάδες στρέμματα πρασίνου με δένδρα , χαμηλή βλάστηση και πουρνάρι Rating: 0

“Νεκρή φύση” στα Αντιχάσια

“Νεκρή φύση” στα Αντιχάσια

Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή που προκάλεσε η φωτιά στα ορεινά των Αντιχασίων αφού χιλιάδες στρέμματα πρασίνου με δένδρα , χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια αφού η φωτιά άφησε πίσω της μόνο στάχτη . Όπως ανέφερε στην trikkipress.gr κάτοικος της περιοχής «δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγραφεί το αποτέλεσμα της φωτιάς που κατέκαψε το βουνό που περπατήσαμε και αγαπήσαμε με πάθος». Και έχει απόλυτο δίκιο αφού πρόκειται για ένα τεράστιο, με όλη τη σημασία της λέξης, έγκλημα σε βάρος της φύσης με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Θλιβερός ο απολογισμός στο πανέμορφο τοπίο αλλά και στην τοπική οικονομία αφού η μεγάλη πυρκαγιά μετέβαλλε το καταπράσινο τοπίο σε κρανίου τόπο , σε κατάμαυρους ορίζοντες. Αυτό που προέχει τώρα είναι η ανάγκη ιδιαίτερης προσοχής στην αντιπλημμυρική προστασία και αυτό που απαιτείται είναι η άμεση χρηματοδότηση αλλά και ο προγραμματισμός έργων. Η παρέμβαση του Δήμου Καλαμπάκας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Κυβέρνησης πρέπει να είναι επείγουσα, οργανωμένη και κυρίως δραστική .

fotia2 fotia1

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή