Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: «Η Αστυνομία υπέθαλπε τους χρυσαυγίτες» Reviewed by Momizat on . Τη στάση της Αστυνομίας έξω από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις Θεσσαλίας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα χαρακτηρίζεται Τη στάση της Αστυνομίας έξω από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις Θεσσαλίας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα χαρακτηρίζεται Rating: 0

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: «Η Αστυνομία υπέθαλπε τους χρυσαυγίτες»

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: «Η Αστυνομία υπέθαλπε τους χρυσαυγίτες»

Τη στάση της Αστυνομίας έξω από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις Θεσσαλίας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα χαρακτηρίζεται «απαθής» η στάση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας σε ότι αφορά τη διαφύλαξη της χθεσινής τελετής ορκωμοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ζούμε σε μια κοινωνία υπό καθεστώς ακραίας καταστολής. Η δημοκρατία παραβιάζεται καθημερινά από τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς. Στην Λάρισα σήμερα το απόγευμα οι εικόνες βίας- πρωτοφανείς- το επιβεβαιώνουν. Αντιφασίστες και αντιφασίστριες συγκεντρωμένοι για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην νομιμοποίηση του νεοναζισμού, με την ορκωμοσία του πρωτοπαλίκαρου της συμμορίας της ΧΑ, πρώτα αποκλείστηκαν μακριά από τον χώρο της ορκωμοσίας και στη συνέχεια δέχθηκαν βίαια επίθεση από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

Ταυτόχρονα, οπαδοί της νεοναζιστικής ΧΑ συγκεντρωμένοι έξω από το Ωδείο φώναζαν φασιστικά συνθήματα, χαιρετούσαν ναζιστικά και απεύθυναν υβριστικές χειρονομίες προς τους διαδηλωτές. Όλα αυτά βέβαια υπό την πλήρη ανοχή των δυνάμεων της ΕΛΑΣ που για άλλη μια φορά άφησε να φανεί το πραγματικό ακροδεξιό της πρόσωπο. Χρησιμοποιώντας ακραίες κατασταλτικές πρακτικές (δακρυγόνα, κρότου λάμψης, μάνικες, γκλοπιές) δημιούργησαν τεχνητή ένταση με σκοπό την διάλυση του αντιφασιστικού μπλοκ, ενώ υπέθαλπαν εξόφθαλμα τους χρυσαυγίτες αφήνοντάς τους να μοιράζουν υλικό ελεύθεροι και τελικά να μπουν ανενόχλητοι στην αίθουσα που θα γινόταν η ορκωμοσία.

Οι επιθέσεις της αστυνομίας σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που δεν ανέχονται το φασισμό στις πόλεις και τις γειτονίες τους παραβιάζει ξεκάθαρα την δημοκρατία. Το ίδιο και η απαθής στάση του περιφερειάρχη της ΝΔ και των λοιπών παρατρεχάμενων του που δεν έκαναν καν την προσπάθεια να διαφυλάξουν την ασφάλεια και την ομαλή λειτουργία μιας ανοικτής και δημόσιας διαδικασίας όπως η ορκωμοσία του περιφερικού συμβουλίου.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και προκλητική στάση της αστυνομίας που μόνο στόχο είχε να διαλύσει τους διαδηλωτές αφήνοντας έτσι χώρο στους φασίστες να δρουν.

Καμία ανοχή στους φασίστες και σε όσους σφυρίζουν αδιάφορα.

Τον φασισμό βαθειά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή