Νεποτισμός, Ευνοιοκρατία, Οικογενειοκρατία, Φαβοριτισμός, Πατρωνία, Ρουσφέτι Reviewed by Momizat on . Σάκης Κωστούλας Λέξεις με το ίδιο νόημα, λέξεις που τις έχουμε σαν καραμέλα σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής μας δραστηριότητας, τις χρεώνουμε πάντα στους Σάκης Κωστούλας Λέξεις με το ίδιο νόημα, λέξεις που τις έχουμε σαν καραμέλα σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής μας δραστηριότητας, τις χρεώνουμε πάντα στους Rating: 0

Νεποτισμός, Ευνοιοκρατία, Οικογενειοκρατία, Φαβοριτισμός, Πατρωνία, Ρουσφέτι

Νεποτισμός, Ευνοιοκρατία, Οικογενειοκρατία, Φαβοριτισμός, Πατρωνία, Ρουσφέτι

Σάκης Κωστούλας

η εικόνα προφίλ σας

Λέξεις με το ίδιο νόημα, λέξεις που τις έχουμε σαν καραμέλα σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής μας δραστηριότητας, τις χρεώνουμε πάντα στους άλλους … αλλά πότε δεν αφορούν εμάς!

ND TRIKALA

Λέξεις που περιγράφουν την παραχώρηση πολιτικών προνομίων και αξιωμάτων σε συγγενικά πρόσωπα, λόγω της ιδιότητάς τους ως συγγενείς, και όχι γιατί καλύπτουν τα αντικειμενικά προσόντα για να αναλάβουν την όποια υπευθυνότητα.

Νεποτισμού σήμερα το ανάγνωσμα σε ότι αφορά και το βουλευτικό αξίωμα, το οποίο εξελίσσεται σε ένα «κλειστό επάγγελμα» και βέβαια αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με εκείνους που κατέρχονται ως υποψήφιοι λόγω οικογενειακής θέσης, αλλά και με εμάς τους ψηφοφόρους που τους ακολουθούμε από τον … προπάππου μέχρι τον δισέγγονο!

Βεβαίως η οικογενειοκρατία διαπερνά οριζόντια …και κάθετα όλα τα κόμματα εξουσίας, σε όλα τα επίπεδα.

Με την διαφορά, η μεν Συριζαία Αριστερά να την εξορκίζει φραστικά και την αποδέχεται σιωπηλά, από την άλλη ο Κυριάκος να την αποκηρύσσει σε όλους του τόνους προχωρώντας ακόμη παραπέρα και στον αποκλεισμό της αδελφής του Ντόρας από την μελλοντική Κυβέρνηση, του υιού Τραγάκη από το ψηφοδέλτιο… Οι πολίτες λοιπόν αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τη στάση του και στην συγκρότηση των ψηφοδελτίων.

Εκεί θα φανεί η οριστική και αμετάκλητη καταδίκη του νεποτισμού ή η ένταξη της κοινοβουλευτικής έδρας στην κατηγορία … των γονικών παροχών!

Στην δεύτερη περίπτωση θα πρέπει βεβαίως να εξαγγείλει και την φορολόγησή της !!!

Σχόλια (4)

 • Μπεεεε.....

  Σιγά μην ξυπνησουν τα πρόβατα!

  Απάντηση
 • Γιαννης Φωτόπουλος

  Καλά ρε Σάκη εσύ έμπειρος και ικανός δημοσιογράφος έπεσες στην προπαγάνδα που διαδίδουν οι επιτήδειοι για ευνόητους και ιδιοτελείς λόγους περί ευνοιοκρατίας;
  Η αξία, η ικανότητα, η προσωπικότητα, το έργο κάποιου, δεν παίζουν κυρίαρχο ρόλο για την επιλογή κάποιου προσώπου σε δημόσιο αξίωμα; Και αρκεί μόνο το όνομα και η καταγωγή κάποιου για να οδηγηθεί αυτός σε αποκλεισμό;
  Στη ζωή όλοι κρινόμαστε…
  Κι εκείνοι που αγωνίζονται -φιλαράκο- στον πολιτικό στίβο ακόμη περισσότερο…!!!!

  Απάντηση
 • Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει Σάκη;

  Μη χαλάς την πιάτσα φίλε Σάκη Κωστούλα.
  Παρουσίασέ τα όλα όμορφα αγγελικά πλασμένα.

  Απάντηση
 • Πολιτης

  Είναι ντροπή στην Ελλάδα της κρίσης η νέα γενιά ,που έχει προσόντα, να θεωρεί ότι η επαγγελματική επιτυχία πρέπει να την ακολουθεί και η Δημόσια καταξίωση. Δεν το θεωρώ κακό . Δεν είναι όμως ικανή και αναγκαία συνθήκη. Το χειρότερο; Να ξεκινάνε χωρίς να στέκονται “στα δικά τους πόδια” . Το ζητούμενο΄ το δίλημμα του ψηφοφόρου , να ξεχωρίσει την πολιτική οντότητα από τον καιροσκόπο που νοιάζεται για “σώσει τον τόπο” !

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή