Νικητής ο Δημ. Παπαστεργίου, τα βλέμματα στον β΄ γύρο Reviewed by Momizat on . Αλλαγή δεδομένων χθες από τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Δήμο Τρικκαίων. Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, με μια μακρά σε διάρκεια, αλλά στοχευμένη και ουσιασ Αλλαγή δεδομένων χθες από τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Δήμο Τρικκαίων. Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, με μια μακρά σε διάρκεια, αλλά στοχευμένη και ουσιασ Rating: 0

Νικητής ο Δημ. Παπαστεργίου, τα βλέμματα στον β΄ γύρο

Νικητής ο Δημ. Παπαστεργίου, τα βλέμματα στον β΄ γύρο

Αλλαγή δεδομένων χθες από τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Δήμο Τρικκαίων. Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, με μια μακρά σε διάρκεια, αλλά στοχευμένη και ουσιαστική προεκλογική εκστρατεία, με σύνθημα την επανεκκίνηση του Δήμου, κέρδισε με μεγάλη διαφορά τον νυν Δήμαρχο, Χρ. Λάππα. Μέχρι τις 4.30 περίπου σήμερα το πρωί, η διαφορά είχε σταθεροποιηθεί κοντά στις 21.600 ψήφους και σε ποσοστό, περί το +7% για τον συνδυασμό «Επανεκκίνηση Τώρα!» (14.650 και 38,35% για τον Δ. Παπαστεργίου, 12.073 και 31,60% για τον Χρ. Λάππα)

DSC_1162 DSC_1161Τα κυρίαρχα στοιχεία της υπεροχής του Δημ. Παπαστεργίου σε αυτόν τον πρώτο γύρο, ήταν η φρεσκάδα, η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων, οι νέοι άνθρωποι και ο θετικός – δηλαδή όχι ο καταγγελτικός – λόγος. Αυτά τα στοιχεία, σε συνδυασμό με ένα προφίλ ιδιαιτέρως θετικό και σαφώς εστιαζόμενο στα σοβαρά ζητήματα της ζωής στην πόλη, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κρίση των τρικαλινών.

Από την άλλη, ο Χρ. Λάππας ήταν εμφανές ότι δεν ήταν δυνατόν να κινηθεί με τα «ξωτικά» ή μόνο με την εξυγίανση του Δήμου, ως θετικά στοιχεία του έργου του. Όσο, δε, για τα στοιχεία αυτά, υπήρξε μεγάλη αμφισβήτηση από τον ανθυποψήφιό του, Δημ. Παπαστεργίου, καθώς, επισήμως, αυτά δεν έχουν δοθεί σε κανέναν (για το 2013).
Έτσι, σε συνδυασμό με τη δυσαρέσκεια για πλήθος μικροπροβλημάτων σε συνοικίες και – κυρίως – σε όλα σχεδόν τα χωριά -, με συμπεριφορές μελών μια ηγετικής ομάδας, με παράπονα από μέλη της ομάδας, με διαφοροποιήσεις, με διαφωνίες, δεν ήταν δυνατόν να κινηθούν τα πράγματα όπως πριν 3,5 χρόνια. Η δε αναμενόμενη φθορά δεν συνυπολογίστηκε, ενώ επιχειρήθηκε να σουλουπωθεί τμήμα της πόλης, τις τελευταίες είκοσι ημέρες! Αυτού του είδους η πολιτική, που δεν ταιριάζει στον Χρ. Λάππα, επελέγη και προωθήθηκε. Μόνο που φάνηκε ότι οι τρικαλινοί δεν την έκαναν αποδεκτή. Ταυτοχρόνως, όσα θετικά έγιναν, δεν προωθήθηκαν σχεδόν καθόλου, ενώ, αντιθέτως, σωρεία λαθών το τελευταίο δίμηνο (από τη λύση της ΔΕΚΑ, μέχρι τις προσλήψεις) δημιούργησαν μια τρομερά κακή εικόνα. Εν ολίγοις, η πολιτική κατάσταση στη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας δεν απέπνεε σιγουριά. Χώρια που ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχε, βουλευτές δεν υπάρχουν, κόμμα δεν υπάρχει, η στήριξη της ΔΗΜΑΡ δεν επιδιώχθηκε από νωρίς (από πριν τα Χριστούγεννα, για παράδειγμα), άνοιγμα σε κοινωνικές ομάδες δεν έγινε, επισκέψεις στα χωριά ήταν ανύπαρκτες.
Τα σφάλματα, λοιπόν, ήταν συσσωρευμένα.

Έτσι, το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, ήταν μάλλον αναμενόμενο.

DSC_1163 DSC_1164 DSC_1165 DSC_1168 DSC_1169 DSC_1172 DSC_1173

DSC_1175 DSC_1177 DSC_1179

Θανάσης Μιχαλάκης

(Με πληροροφίες από τον ΕΝΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΗ)

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή