Νικηφόρα συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Με πολύ μεγάλη συμμετοχή, όχι μόνο ψηφοφόρων, αλλά και τρικαλινών που ήθελαν να ακούσουν και με συγκέντρωση που θύμιζε… άλλο κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ του Σαββάτ Με πολύ μεγάλη συμμετοχή, όχι μόνο ψηφοφόρων, αλλά και τρικαλινών που ήθελαν να ακούσουν και με συγκέντρωση που θύμιζε… άλλο κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ του Σαββάτ Rating: 0

Νικηφόρα συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα

Νικηφόρα συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή, όχι μόνο ψηφοφόρων, αλλά και τρικαλινών που ήθελαν να ακούσουν και με συγκέντρωση που θύμιζε… άλλο κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ του Σαββάτου από τα Τρίκαλα έδειξε ότι μπορεί να πετύχει ένα σαώς θετικότατο αποτέλεσμα. Βέβαια, το πώς νοείται το θετικό, είναι ένα ζήτημα. Όχι, φυσικά, συγκρίνοντάς το με τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές ή ευρωπαϊκές εκλογές. Αλλά με βάση τη νυν κατάσταση. Η έλευση των κ. Παπαδημούλη και Γολέμη και της κ. Αναγνωστοπούλου, υποψηφίων ευρωβουλευτών, έδειξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει πολλά και στα τρία επίπεδα από τον νομό.
Ακόμη και η απλή βόλτα των τριών το πρωί, στα εκλογικά περίπτερα, με τη συνοδεία παλιών συντρόφων και φίλων, όπως ο Σάκης Παπαδόπουλος, αλλά και της βουλευτίνας Π. Δριτσέλη και των υποψηφίων σε Δ. Τρικκαίων και αντιπεριφέρεια, Δημ. Παπαθανασίου και Χρ Σιμορέλη, έδειξε ότι υπάρχει μια βεβαιότητα για το μέγιστο θετικό αποτέλεσμα. Ποιο είναι αυτό; Όπως είπε ο κ. Παπαδημούλης, ο οποίος σκέφτεται γενικότερα και όχι μόνο για έναν – οποιονδήποτε Δήμο – «το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ να ξεπεράσει το άθροισμα των ποσοστών ΠΑΣΟΚ – ΝΔ». Σαφής στόχος και μάλλον διόλου άπιαστος στις ευρωεκλογές.
Η συγκέντρωση

Μετά τη συνέντευξη Τύπου, το βράδυ του Σαββάτου στη συγκέντρωση που είχε και παλμό, αλλά και ουσία θέσεων, στην αρχή του πεζδρόμου της Ασκληπιού, τα τρία στελέχη άκουσαν αρχικώς την υπ. Περιφερειάρχη, Ηρώ Διώτη, να είναι σαφής ως προς την ανάγκη για αλλαγή στην Περιφέρεια, να παρουσιάζει θέσεις και στόχους και με μαχητικό τρόπο, να διεκδικεί σθεναρά.

Στη συνέχεια, ο κ. Χ. Γολέμης, τόνισε: «Οι επερχόμενες ευρωεκλογές συνδέουν τόσο στενά, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το εθνικό με το ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι ίσως οι κρισιμότερες στη χώρα μας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και γι’ αυτό πρέπει να πείσουμε όλους τους συμπολίτες μας. Μια ευρεία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο προάγγελος της νίκης στις εθνικές εκλογές που αναπόφευκτα θα ακολουθήσουν σύντομα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ που θα σχηματιστεί θα σταματήσει την κοινωνική καταστροφή και θα αρχίσει την τιτάνια προσπάθεια της ανασυγκρότησης, ενώ θα αποτελέσει τη σπίθα για ευρύτερες, αναγκαίες αλλαγές στην Ευρώπη».

Η δε σημαντικότατη επιστήμων κ. Σία Αναγνωστοπούλου, ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ευρωπαϊκή Αριστερά διεκδικούν τη διάλυση του ΝΑΤΟ και την ενίσχυση του ΟΑΣΕ, ως πλαισίου για την ανάπτυξη μιας πανευρωπαϊκής ειρήνης, χωρίς διακρίσεις ανάμεσα σε «δυτική» και «ανατολική» Ευρώπη. (…) Το κρίσιμο ζήτημα για την Αριστερά είναι ο εκδημοκρατισμός της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, ο δημοκρατικός έλεγχός της που θα αποτρέπει την άσκηση της πολιτικής σε «κλειστά δωμάτια» ανάμεσα σε προνομιακούς συνομιλητές. Η υπόθεση της Ουκρανίας δείχνει ότι όσο συνεχίζει η νεοφιλελεύθερη, νεοσυντηρητική πολιτική της ΕΕ, ο πόλεμος στην Ευρώπη δεν αποτελεί μια μακρινή υπόθεση του παρελθόντος».

Ο δε κ. Παπαδημούλης σημείωσε: Εμείς αντιστρέφουμε το δίλημμα και λέμε ότι δεν κινδυνεύει η σταθερότητα, γιατί η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Κακώς ταυτίζουν οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος την σταθερότητα με το πρόσωπό τους. Αυτό που πραγματικά κινδυνεύει στις ευρωεκλογές, είναι η μνημονιακή λιτότητα.

Να ακούσουμε την εντολή του λαού, που πρέπει να σκεφτεί ποιό κόμμα θα ψηφίσει, αλλά και ποια πρόσωπα θα στείλει στην Ευρωβουλή. Διότι όσοι εκλεγούν, θα πάνε να εκπροσωπήσουν εθνικά και λαϊκά συμφέροντα, όχι να τραγουδήσουν ή να παίξουν ποδόσφαιρο.

Μία πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και με μία ψήφο είναι νίκη. Όμως, όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, τόση μεγαλύτερη δύναμη θα έχει για να πιέσει. Ο στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεπεράσει το άθροισμα ΝΔ–ΠΑΣΟΚ είναι εφικτός. Ο κόσμος, που η κυβερνητική πολιτική του έχει μαυρίσει τη ζωή, ας σηκωθεί από τον καναπέ και ας πάει να ψηφίσει. Η πιο αποτελεσματική ψήφος για να πολεμήσει μνημόνια και κυβερνητική πολιτική, είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Θανάσης Μιχαλάκης

syriza6 syriza4 syriza3 syriza2 syriza syriza1 syriza9 syriza7

 

Αφήστε το σχόλιο σας