Νοέμβριο η προκήρυξη της ηλεκτροκίνησης Καλαμπάκα – Παλαιοφάρσαλος , ύψους 47,5 εκατ. Reviewed by Momizat on . Τον Νοέμβριο αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού ηλεκτροκίνησης του έργου  Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα. Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου το έργο υποβλήθηκε στη Δι Τον Νοέμβριο αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού ηλεκτροκίνησης του έργου  Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα. Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου το έργο υποβλήθηκε στη Δι Rating: 0

Νοέμβριο η προκήρυξη της ηλεκτροκίνησης Καλαμπάκα – Παλαιοφάρσαλος , ύψους 47,5 εκατ.

Νοέμβριο η προκήρυξη της ηλεκτροκίνησης  Καλαμπάκα – Παλαιοφάρσαλος , ύψους 47,5 εκατ.

Τον Νοέμβριο αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού ηλεκτροκίνησης του έργου  Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα.

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου το έργο υποβλήθηκε στη Διαχειριστική Αρχή Θεσσαλίας, προκειμένου να ενταχθεί και ακολούθως να δημοσιευθεί η προκήρυξη για την κατασκευή του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην πράξη «Ηλεκτροκίνηση, Σηματοδότηση – Τηλεδιοίκηση και ETCS L1 της υφιστάμενης μονής σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα», το έργο είναι προϋπολογισμού 47,5 εκατ. ευρώ και αφορά στην εφαρμογή συστήματος ηλεκτροκίνησης με μονοφασικό εναλλασσόμενο ρεύμα 25 kV/50Hz, στην ανακαινισμένη σιδηροδρομική γραμμή Παλαιοφάρσαλος- Καλαμπάκα που έχει συνολικό μήκος 80 χλμ. περίπου.

Διοικητικά ανήκει στην περιφέρεια Θεσσαλίας και διέρχεται τις περιφερειακές ενότητες Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων.

Ως προς τη χρηματοδότηση του έργου, η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 58.032.000 ευρώ, που μεταφράζεται σε: 700.000 ευρώ για απαλλοτρίωση, 500.000 ευρώ για «υπερυψώσεις – μετατοπίσεις γραμμών υψηλής και υπερυψηλής τάσης της ΔΕΗ και δικτύων ΟΚΩ», 150.000 ευρώ για «μελέτες για ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ», 2.000.000 ευρώ για «τριμερής σύμβαση ΟΣΕ – ΔΕΗ – ΑΔΜΗΕ για Παλαιοφάρσαλο – Καλαμπάκα». Η επιλέξιμη Δ.Δ. είναι 46.800.000 ευρώ και η μη επιλέξιμη σε 11.232.000 ευρώ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η δημοπράτηση του έργου της ηλεκτροκίνησης της γραμμής Λάρισας – Βόλου, το οποίο εντάχθηκε στο τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Μεταφορών. Η προκήρυξη αναμένεται στις αρχές του 2018.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή