ΝΟΔΕ Τρικάλων της ΝΔ κατά Αντιπεριφέρειας για μη κατάθεση στεφάνων Reviewed by Momizat on . Μετά την επιτόπια διαμαρτυρία του προέδρου της Συντονιστικής των ΑΝ.ΕΛΛ Τρικάλων, για μη πρόσκληση κομμάτων για κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο, επίσημη ανακοίνωση Μετά την επιτόπια διαμαρτυρία του προέδρου της Συντονιστικής των ΑΝ.ΕΛΛ Τρικάλων, για μη πρόσκληση κομμάτων για κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο, επίσημη ανακοίνωση Rating: 0

ΝΟΔΕ Τρικάλων της ΝΔ κατά Αντιπεριφέρειας για μη κατάθεση στεφάνων

ΝΟΔΕ Τρικάλων της ΝΔ κατά Αντιπεριφέρειας για μη κατάθεση στεφάνων

Μετά την επιτόπια διαμαρτυρία του προέδρου της Συντονιστικής των ΑΝ.ΕΛΛ Τρικάλων, για μη πρόσκληση κομμάτων για κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο, επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε και η ΝΟΔΕ. Διά του προέδρου της Νίκου Μουζακιάρη, εκφράζεται η έντονη δυσαρέσκεια για το συμβάν, υπενθυμίζοντας ότι τα κόμμα είναι πυλώνες της δημοκρατίας. Μετά και από αυτό, θα πρέπει οι διοργανωτές, δηλαδή η ΠΕ Τρικάλων, της οποίας προΐσταται ο Χρ. Μιχαλάκης, που δεν αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Μουζακιάρη για υποψηφιότητα στον Δήμο Τρικκαίων, να απαντήσουν. Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι το φθινόπωρο, στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, εγκλήθηκε η ΠΕ Τρικάλων για το ότι κάλεσε στην παρέλαση τη Χρυσή Αυγή, με το αιτιολογικό ότι είναι κοινοβουλευτικό κόμμα. Ετσι, λοιπόν, ανοίγει ξανά ένα ζήτημα: έχει «δικαίωμα» η δημοκρατία να απαγορεύει σε κόμματα να παίρνουν μέρος σε εκδηλώσεις; Το σχετικό πρωτόκολλο είναι πάντα οδηγός για τα πάντα; Πώς απαντώνται τέτοια φαινόμενα; Είναι, αυτά τα φαινόμενα, τρόπος προστασίας της δημοκρατίας ή μακροπρόθεσμα την υπονομεύουν;

Ας το σκεφτούμε.

Θανάσης Μιχαλάκης

 

Ακολουθεί η επιστολή Μουζακιάρη.

 

mouzakiarisΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου και στη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, οι υπεύθυνοι διοργάνωσης της εκδήλωσης, προέβησαν σε απερίσκεπτη πράξη, εμποδίζοντας τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων να καταθέσουν στεφάνι και να αποτίσουν φόρο τιμής.

Πρόκειται για μια πράξη με άσκοπο και προκλητικό περιεχόμενο, καθώς ουσιαστικά στερήθηκε το δικαίωμα στα πολιτικά κόμματα να λάβουν μέρος στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου.

Ευελπιστώ η συγκεκριμένη κίνηση να έχει μια λογική εξήγηση, διαφορετικά έχουμε να κάνουμε με αδιανόητες κινήσεις, που μόνο σκοπό έχουν να δημιουργήσουν ρήξεις με το κομματικό σύστημα και ενδεχομένως να δημιουργήσουν εντυπώσεις, τις οποίες μάλιστα δεν αντιλαμβάνεται και κανείς.

Ωστόσο δε θα πρέπει να διαφεύγει από την οπτική του καθενός πως τα πολιτικά κόμματα αποτελούν τους πυλώνες της δημοκρατίας και είναι καθήκον του κάθε υπεύθυνου ανάλογων εκδηλώσεων, πολύ περισσότερο των εκδηλώσεων με εθνικό περιεχόμενο, να σέβεται το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και να μη δημιουργεί προστριβές, καθώς τέτοιου είδους κινήσεις εύκολα μπορεί να θεωρηθούν πως κινούνται στο πλαίσιο της παράλογης  πολιτικής.

 

Νίκος Μουζακιάρης

Πρόεδρος ΝΟΔΕ Τρικάλων

 

Αφήστε το σχόλιο σας