Νοσοκομείο: Aπετράπη «καπέλο» 150.000 ευρώ Reviewed by Momizat on . Κυριολεκτικά στο… παρά πέντε η διοίκηση του νοσοκομείου Τρικάλων κατάφερε να σταματήσει την υπερκοστολόγηση, από γνωστή εταιρεία ιατρικού εξοπλισμού, που πρόσφε Κυριολεκτικά στο… παρά πέντε η διοίκηση του νοσοκομείου Τρικάλων κατάφερε να σταματήσει την υπερκοστολόγηση, από γνωστή εταιρεία ιατρικού εξοπλισμού, που πρόσφε Rating: 0

Νοσοκομείο: Aπετράπη «καπέλο» 150.000 ευρώ

Νοσοκομείο: Aπετράπη «καπέλο» 150.000 ευρώ

Κυριολεκτικά στο… παρά πέντε η διοίκηση του νοσοκομείου Τρικάλων κατάφερε να σταματήσει την υπερκοστολόγηση, από γνωστή εταιρεία ιατρικού εξοπλισμού, που πρόσφερε στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα το ίδιο μηχάνημα με τα νοσοκομεία Βέροιας και Ρόδου σε τιμή 40% μεγαλύτερη! Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ενημέρωση», η οποία αποκάλυψε το θέμα στα Τρίκαλα, επικαλούμενη την ιατρική ιστοσελίδα Virus.com.gr «η απίστευτη υπόθεση αφορά το διαγωνισμό για την προμήθεια ψηφιακού στεφανιογράφου, ο οποίος χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 650.000 ευρώ.
Ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε πρόσφατα σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ιατρικών μηχανημάτων, το όνομα της οποίας έχει εμπλακεί με μίζες στο ελληνικό δημόσιο! Ενώ λοιπόν ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Μιχ. Λοπατατζίδης ήταν έτοιμος να υπογράψει τη σχετική σύμβαση, έλαβε ενημέρωση ότι η ίδια εταιρεία κέρδισε διαγωνισμό για ακριβώς ίδιο μηχάνημα στο νοσοκομείο της Βέροιας, όπου όμως προσέφερε σημαντικά χαμηλότερη τιμή. Επικοινώνησε με το συνάδελφό του Ν. Χατζηδημητρίου και επιβεβαίωσε τις πληροφορίες και διασταύρωσε ότι επρόκειτο για διαγωνισμό με ακριβώς τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές! Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο κ. Λοπατατζίδης κάλεσε στο γραφείο του τους εκπροσώπους της προμηθεύτριας εταιρείας, όπου τους κάλεσε να προσφέρουν το μηχάνημα στην ίδια τιμή με τη Βέροια, προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση. Μάλιστα, έγιναν δύο συναντήσεις στις 24 και 30 Σεπτεμβρίου, αλλά μέχρι σήμερα η εταιρεία δεν έχει απαντήσει εγγράφως». Οι τρεις εγκεκριμένοι διαγωνισμοί έτρεξαν συγχρόνως και η διαφορά στην τιμή που εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» είναι της τάξης των 150.000 ευρώ κάτι που κίνησε τις υποψίες του διοικητή. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς καθώς ουδεμία υπηρεσία καταγράφει τι γίνεται με τους διαγωνισμούς, μέσω ΕΣΠΑ. Για το θέμα έχει ενημερωθεί ο υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης και αναμένονται οδηγίες από τα κεντρικά για το αν θα προχωρήσει το έργο και πώς.

 

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή