"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Νοσοκομειακοί γιατροί: Να καταργηθεί η τροπολογία για το ακαταδίωκτο των επιτροπών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την άμεση κατάργηση του ακαταδίωκτου των μελών τριών επιτροπών ζητάει το ΔΣ της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ) χαρακτηριζοντας την  απαράδεκτη.

Σε ανακοίνωση της η ΕΙΝΑΠ σημειώνει ότι δεν μπορεί θεσπίζεται ακαταδίωκτο για την έκφραση «επιστημονικής γνώμης» όπως θεωρητικά είναι ο ρόλος της δεύτερης επιτροπής (Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, η λεγόμενη «Επιτροπή Λοιμωξιολόγων».

Οι γιατροί επίσης εξηγούν ότι για εκείνους δεν υπάρχει «ακαταδίωκτο» καθώς ήδη  εκπρόσωποί τους  διώκονται για διεκδικήσεις μας υπέρ των ασθενών. Καταλήγοντας αναφέρουν ότι “η χθεσινή αιφνιδιαστική ρύθμιση δεν αρμόζει σε επιστημονικό ιατρικό όργανο, το οποίο θα πρέπει να εισηγείται τις επιστημονικές του απόψεις χωρίς κανένα φόβο”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ θεωρεί απαράδεκτη τη ρύθμιση που νομοθετήθηκε μέσω αιφνιδιαστικής τροπολογίας «περί του ακαταδίωκτου των μελών τριών επιτροπών» (Εθνική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας, Επιτροπή Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων, Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών).

Σημειώνουμε μάλιστα ότι η επιτροπή που αναφέρεται πρώτη στην τροπολογία (Εθνική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας έναντι στον κορονοϊό covid19) δεν είναι συμβουλευτική επιτροπή επιστημόνων αλλά κυβερνητικό όργανο. Επίσης, στην τροπολογία αναφέρεται ότι όλοι οι παραπάνω απαγορεύεται να εξετάζονται ακόμα και ως μάρτυρες.

Δε μπορεί να θεσπίζεται ακαταδίωκτο για την έκφραση «επιστημονικής γνώμης» όπως θεωρητικά είναι ο ρόλος της δεύτερης επιτροπής (Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, η λεγόμενη «Επιτροπή Λοιμωξιολόγων».

Επισημαίνουμε ότι η ρύθμιση αυτή δεν έχει καμία σχέση με τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Για εμάς όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα απολύτως «ακαταδίωκτο» αλλά ήδη εκπρόσωποί μας διώκονται για διεκδικήσεις μας υπέρ των ασθενών. Επίσης κατά την άσκηση των ιατρικών μας καθηκόντων υπάρχει ακόμα σε ισχύ η απαράδεκτη ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης (εγκύκλιος Χουλιαράκη) περί καταλογισμού αστικών αποζημιώσεων στους γιατρούς, την οποία η σημερινή κυβέρνηση δεν την έχει καταργήσει παρά τη σχετική της δέσμευση εδώ και 15 ολόκληρους μήνες.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω αυτή η χθεσινή αιφνιδιαστική ρύθμιση δεν αρμόζει σε επιστημονικό ιατρικό όργανο, το οποίο θα πρέπει να εισηγείται τις επιστημονικές του απόψεις χωρίς κανένα φόβο.

Απαιτούμε την άμεση κατάργησή της!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης