ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ -Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος για τα γεγονότα στο Νοσοκομείο Reviewed by Momizat on . Την προσπάθεια «ωμής, απροκάλυπτης παρέμβασης» του διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων στη λειτουργία της τοπικής Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Κέντρων Υγείας Τρικάλω Την προσπάθεια «ωμής, απροκάλυπτης παρέμβασης» του διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων στη λειτουργία της τοπικής Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Κέντρων Υγείας Τρικάλω Rating: 0

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ -Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος για τα γεγονότα στο Νοσοκομείο

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ -Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος  για τα γεγονότα στο Νοσοκομείο

Την προσπάθεια «ωμής, απροκάλυπτης παρέμβασης» του διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων στη λειτουργία της τοπικής Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Κέντρων Υγείας Τρικάλων (ΕΙΝΚΥΤ), καταγγέλλει η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), «χαιρετίζοντας τους συναδέλφους που δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς της Διοίκησης, που αρνούνται να “συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις”».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ, «επανέρχεται στο θέμα των απαράδεκτων αυταρχικών συμπεριφορών του διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων με αφορμή τη νέα καταγγελία της ΕΙΝΚΥΤ.

Ο κ. Παρθένης μετά τα προηγούμενα “κατορθώματά” του (π.χ. απειλές σε γιατρούς να αλλάξουν τις καταθέσεις τους σε… ΕΔΕ) προβαίνει τώρα σε εκδικητική αμοιβαία μετακίνηση γιατρών (από τη μία Παθολογική Κλινική στην άλλη).

Ο διοικητής του Νοσοκομείου, θέλοντας να κάνει επίδειξη ισχύος, πραγματοποίησε τις απειλές του, πως θα προχωρήσει σε αμοιβαίες μετακινήσεις γιατρών, αν ο Διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής, αντιπρόεδρος της Ένωσης και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου, δεν στηρίζει στα όργανα που συμμετέχει τις θέσεις της Διοίκησης.

Δεν δίστασε μάλιστα να χρησιμοποιήσει προσβλητικούς, απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος της μίας εκ των δύο συναδέλφων που μετακινήθηκαν.

Η ΕΓ της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την προσπάθεια ωμής, απροκάλυπτης παρέμβασης του διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων στη λειτουργία της τοπικής Ένωσης.

Χαιρετίζει τους συναδέλφους που δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς της Διοίκησης που αρνούνται να “συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις”.

Η ΟΕΝΓΕ έχει επανειλημμένως καταγγείλει στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με συγκεκριμένα στοιχεία, τις αυταρχικές συμπεριφορές διοικητών Νοσοκομείων.

Μέχρι τώρα όχι μόνο δεν έχει δοθεί καμία επίσημη απάντηση, αλλά και καμία ενέργεια δεν έχει γίνει ώστε να διερευνηθούν οι καταγγελίες και να αποδοθούν ευθύνες.

Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί, να παρέμβει άμεσα».

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή