Ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ για το Ύψωμα 731 σε προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Reviewed by Momizat on . Η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων τιμά τους πεσόντες τρικαλινούς στο Έπος του 1940. Η μνήμη της θυσίας των μαχητών του Υψώματος 731, των σύγχρονων Θερμοπυλών, απ Η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων τιμά τους πεσόντες τρικαλινούς στο Έπος του 1940. Η μνήμη της θυσίας των μαχητών του Υψώματος 731, των σύγχρονων Θερμοπυλών, απ Rating: 0

Ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ για το Ύψωμα 731 σε προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης

Ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ για το Ύψωμα 731 σε προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων τιμά τους πεσόντες τρικαλινούς στο Έπος του 1940.

Η μνήμη της θυσίας των μαχητών του Υψώματος 731, των σύγχρονων Θερμοπυλών, αποτελεί το αντικείμενο ντοκιμαντέρ που προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη, την ερχόμενη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, στις 21:30, στον Δημοτικό Κινηματογράφο.

Ντοκιμαντέρ για το ιστορικό Ύψωμα 731
Οι μαχητές του 5ου Συντάγματος Πεζικού, κυρίως από Τρίκαλα, αλλά και από Καρδίτσα, υπ΄τις διαταγές του Βολιώτη διοικητή τους, Ταγματάρχη Κασλά, διατήρησαν πάση θυσια τις θέσεις τους στο συγκεκριμένο Υψωμα, ανακόπτοντας την εαρινή – και τελικώς αποτυχημένη – αντεπίθεση των Ιταλών.


Το Υψωμα, μετά τους ανηλεείς βομβαρδισμούς, μειώθηκε σε ύψος, ενώ δεκάδες πολεμιστές τάφηκαν εκεί για πάντα.


Η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων προβάλλει ένα αφιέρωμα σε αυτή ακριβώς τη θυσία, σε αυτήν ακριβώς τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης για τα Τρίκαλα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
Info
Τίτλος: Ύψωμα 731
Εκπομπή: Η μηχανή του χρόνου
Παραγωγή: Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης ΕΡΤ
Γλώσσα: Ελληνικά
Διάρκεια: 50΄
Ετος: 2012-13
ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ
Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, αίθουσα Δημοτικού Κινηματογράφου, μύλος Ματσόπουλου. Ωρα εναρξης 21:30. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
* Η προβολή εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για την απελευθέρωση των Τρικάλων, στις 18 Οκτωβρίου 1944, που συνδιοργανώνουν, ο Σύλλογος Φίλων Δημοτικής Φιλαρμονικής, η ΠΕ Τρικάλων και ο Δήμος Τρικκαίων

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή