Ντροπή: Προγραμμάτισαν γουρνοχαρά την ημέρα μνήμης για το Πολυτεχνείο! Reviewed by Momizat on . Την ημέρα της επετείου της θυσίας στο Πολυτεχνείο, επέλεξε η ΠΕ Τρικάλων για να παρουσιάσει τα λαογραφικά έθιμα για... τα Χριστούγεννα! Δηλαδή, την ημέρα μνήμης Την ημέρα της επετείου της θυσίας στο Πολυτεχνείο, επέλεξε η ΠΕ Τρικάλων για να παρουσιάσει τα λαογραφικά έθιμα για... τα Χριστούγεννα! Δηλαδή, την ημέρα μνήμης Rating: 0

Ντροπή: Προγραμμάτισαν γουρνοχαρά την ημέρα μνήμης για το Πολυτεχνείο!

Ντροπή: Προγραμμάτισαν γουρνοχαρά την ημέρα μνήμης για το Πολυτεχνείο!

Την ημέρα της επετείου της θυσίας στο Πολυτεχνείο, επέλεξε η ΠΕ Τρικάλων για να παρουσιάσει τα λαογραφικά έθιμα για… τα Χριστούγεννα! Δηλαδή, την ημέρα μνήμης και τιμής, αποφάσισαν (ποιοι;) να θυμίσουν τη γουρνοχαρά, τους καλικάντζαρους, τραγούδια, συνταγές, καθώς και άλλα έθιμα των Χριστουγέννων. Εντελώς άκαιρη η εκδήλωση έτσι κι αλλιώς, αφού μεσολαβεί πάνω από ένας μήνας για τα Χριστούγεννα. Μπορεί, βεβαίως, ο προγραμματισμός αυτής της εκδήλωσης τόσο νωρίς, να υπαγορεύτηκε από την έναρξη – στις 29 Νοεμβρίου – του Μύλου των Ξωτικών, οπότε, προφανώς δεν ήθελαν να εμπλακούν στα πόδια τους.tank

Αλλά… ανήμερα της 17ης Νοέμβρη; Ουδείς σκέφτηκε ότι πρόκειται για ημέρα τιμής και μνήμης της εξέγερσης που αποτέλεσε μια από τις αιτίες για την πτώση της χούντας; Τόσο πολύ πια, ξεχνούν την ιστορία;

Δεν θα ήταν προτιμότερο, να μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία η εκδήλωση;

 

Η ανακοίνωση

gournoxara-fotosΗ Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων πρόκειται να διοργανώσει στην πόλη των Τρικάλων την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013 λαογραφική εκδήλωση με θέμα: «Παραδοσιακές Χριστουγενιάτικες Γεύσεις».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο ανάδειξης της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και λαογραφίας του δωδεκαημέρου ενόψει των εορτών και περιλαμβάνει παρουσίαση τοπικών παραδοσιακών συνταγών των εορτών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και θα πλαισιώνεται από παρουσίαση παραδοσιακών χορών.

Καλούνται όλοι οι λαογραφικοί πολιτιστικοί σύλλογοι περιοχής Τρικάλων , που διαθέτουν χορευτικές ομάδες, παραδοσιακή χορωδία και κάθε είδους λαογραφικό υλικό, καθώς και οι συνεταιρισμοί τοπικών παραδοσιακών προϊόντων που επιθυμούν να συμμετέχουν στην εκδήλωση, να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων στα τηλέφωνα 2431035106, 2431046103 (Υπεύθυνη Ευαγγελία Μπουντούρη).

Πρώτη συνάντηση των υπευθύνων θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων στον 1ο  όροφο την ερχόμενη Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013 στις 7 το απόγευμα.

Σχόλια (4)

  • Arion

    Kαλά κάνανε… Τα καθίκια του πολυτεχνείου, που το εξαργύρωσαν με καρέκλες σε υπουργεία και στην Ε.Ε.πληρώνουμε σήμερα. Αυτή η γελοία γιορτή των δήθεν αγωνιστών είναι αστεία και πρέπει να καταργηθεί….

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας