Νυχτερινό θρίλερ στο Λονδίνο: Φόβοι για αρκετούς νεκρούς μετά τις «τρομοκρατικές ενέργειες» Reviewed by Momizat on . Μια «πιθανή τρομοκρατική ενέργεια» με «πολλά θύματα» εκτυλίχθηκε αργά το βράδυ στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, με αυτόπτες μάρτυρες να περιγράφουν μια αν Μια «πιθανή τρομοκρατική ενέργεια» με «πολλά θύματα» εκτυλίχθηκε αργά το βράδυ στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, με αυτόπτες μάρτυρες να περιγράφουν μια αν Rating: 0

Νυχτερινό θρίλερ στο Λονδίνο: Φόβοι για αρκετούς νεκρούς μετά τις «τρομοκρατικές ενέργειες»

Νυχτερινό θρίλερ στο Λονδίνο: Φόβοι για αρκετούς νεκρούς μετά τις «τρομοκρατικές ενέργειες»

Μια «πιθανή τρομοκρατική ενέργεια» με «πολλά θύματα» εκτυλίχθηκε αργά το βράδυ στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, με αυτόπτες μάρτυρες να περιγράφουν μια ανατριχιαστική σκηνή στη Γέφυρα του Λονδίνου, όπου ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε ανυποψίαστους πεζούς – Η αστυνομία θεωρεί ότι το συμβάν στη Γέφυρα του Λονδίνου, καθώς και οι επιθέσεις που έγιναν την ίδια ώρα με μαχαίρια στο Μπόροου Μάρκετ, αποτελούν μια συντονισμένη «τρομοκρατική ενέργεια» – Όλες οι εξελίξεις

Μια «πιθανή τρομοκρατική ενέργεια» με «πολλά θύματα» εκτυλίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου, περί τις 22:00 τοπική ώρα (00:00 την Κυριακή ώρα Ελλάδας) στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, με αυτόπτες μάρτυρες να περιγράφουν μια ανατριχιαστική σκηνή στη Γέφυρα του Λονδίνου, όπου ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε ανυποψίαστους πεζούς (παρακάτω η συνεχής ενημέρωση).

Η τροχαία έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της για «πολλά θύματα» μετά το συμβάν στη Γέφυρα του Λονδίνου, μια επίθεση στην οποία χρησιμοποιήθηκαν «ένα όχημα κι ένα μαχαίρι». Η αστυνομία ανακοίνωσε κατόπιν ότι επενέβη σε άλλα δύο σημεία, στο Μπόροου Μάρκετ, μια γνωστή αγορά όχι μακριά από τη Γέφυρα, στη νότια όχθη του Τάμεση, και κατόπιν στο Βόξολ, στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun εκφράζονται φόβοι για έως και επτά νεκρούς. Η αστυνομία θεωρεί ότι το συμβάν στη Γέφυρα του Λονδίνου και οι επιθέσεις με μαχαίρια στο Μπόροου Μάρκετ αποτελούν μια συντονισμένη «τρομοκρατική ενέργεια».

Πολλά αυτοκίνητα της αστυνομία όπως και σκάφη της αστυνομίας στον Τάμεση με τις σειρήνες τους να ηχούν έσπευσαν στην περιοχή και την απέκλεισαν.

Στο Βόξολ βρίσκεται η έδρα της MI6, της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Στο συμβάν στην αγορά Μπόροου ακούστηκαν εκπυρσοκροτήσεις. Η αστυνομία ανέφερε ότι άνδρες της έκαναν χρήση των όπλων τους για να αντιμετωπίσουν οπλισμένους δράστες.

Η βρετανική αστυνομία ανέφερε ότι ανέπτυξε δυνάμεις στη Γέφυρα του Λονδίνου και κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή. Η γέφυρα έκλεισε και στις δύο κατευθύνσεις της. Τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες με πολλά περιπολικά που έχουν αποκλείσει όλη την περιοχή, καθώς και ασθενοφόρα να σπεύδουν.

Μια εργαζόμενη του BBC, η Χόλι Τζόουνς, δήλωσε ότι είδε ένα φορτηγάκι που κινείτο με περίπου 80 χιλιόμετρα την ώρα να βγαίνει από τον δρόμο και να ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο όπου χτύπησε πολλούς πεζούς. Είπε πως είδε τουλάχιστον πέντε ανθρώπους πεσμένους κάτω.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου εμφανώς είχε σκοπό να χτυπήσει πεζούς και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο ενώ εκείνοι είχαν γυρισμένες τις πλάτες τους προς αυτό.

Η αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι, να επαγρυπνούν και να την ενημερώνουν για οποιοδήποτε συμβάν με μια ανάρτησή της στο Twitter.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου Cobra για το πρωί της Κυριακής. Στο συμβούλιο αυτό συμμετέχουν κυβερνητικά στελέχη και οι επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών.

Η Μέι, σε μια ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες της, έκανε λόγο για μια «πιθανή τρομοκρατική ενέργεια».

«Αφού συνομίλησα με την αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η φρικτή εξέλιξη που σημειώθηκε στο Λονδίνο θεωρείται ως μια πιθανή τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε η Μέι σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο αριθμός 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η έρευνα «εξελίσσεται ραγδαία», συνέχισε η Μέι. «Θέλω να εκφράσω την τεράστια ευγνωμοσύνη μου στην αστυνομία και τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας που βρίσκονται επιτόπου. Οι σκέψεις μας βρίσκονται σε αυτούς που πιάστηκαν σ’ αυτά τα φοβερά γεγονότα».

left.gr

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή