Νόμιμο το δημοψήφισμα της Κυριακής σύμφωνα με το ΣτΕ Reviewed by Momizat on . Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας το αίτημα δυο πολιτών να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό το δημοψήφισμα της Κυριακής. Ο προεδρεύων του δικ Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας το αίτημα δυο πολιτών να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό το δημοψήφισμα της Κυριακής. Ο προεδρεύων του δικ Rating: 0

Νόμιμο το δημοψήφισμα της Κυριακής σύμφωνα με το ΣτΕ

dikaiosini

Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας το αίτημα δυο πολιτών να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό το δημοψήφισμα της Κυριακής.
Ο προεδρεύων του δικαστηρίου Νικ. Σακελλαρίου ανακοίνωσε από έδρας της Ολομέλειας πως το δικαστήριο «απορρίπτει τις αιτήσεις και δέχεται τις παρεμβάσεις των προσώπων που είχαν υποβάλλει παρεμβάσεις υπέρ της απόφασης του υπουργικού Συμβουλίου.
Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί κανονικά», είπε ο κ. Σακκελαρίου.
Το σκεπτικό της απόφασης

Ομόφωνη, με συγκλίνουσες απόψεις, είναι η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία απορρίφθηκε ως απαράδεκτη η αίτηση ακύρωσης του δημοψηφίσματος.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε ότι οι κυβερνητικής πράξεις «αναφυόμενες στη διαχείριση της πολιτικής εξουσίας… δεν υπόκεινται στον ακυρωτικό έλεγχο του Συμβουλίου της Επικρατείας και συνεπώς η κρινόμενη αίτηση πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη».
Οι δικαστές επισημαίνουν ότι «ο έλεγχος του κύρους και των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος υπάγεται στην αρμοδιότητα του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή