Νότης Μαριάς : Όχι καπηλεία του ονόματος της Μακεδονίας μας Reviewed by Momizat on . Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε και κατά του Ευρωπαίου Επίτροπου Johannes Hahn ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε και κατά του Ευρωπαίου Επίτροπου Johannes Hahn ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς Rating: 0

Νότης Μαριάς : Όχι καπηλεία του ονόματος της Μακεδονίας μας

Νότης Μαριάς : Όχι καπηλεία του ονόματος της Μακεδονίας μας

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε και κατά του Ευρωπαίου Επίτροπου Johannes Hahn ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο,  καθώς ο J. Hahn αποκάλεσε τα Σκόπια ως «Μακεδονία» σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Όπως επεσήμανε ο Νότης Μαριάς, «τα μεγαλειώδη Συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έστειλαν μήνυμα με πολλούς αποδέκτες ακόμη και σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα. Έστειλαν το μήνυμα ότι ο Ελληνικός λαός δεν ανέχεται την καπηλεία του ονόματος της Μακεδονίας μας αλλά και της ιστορίας μας από τα Σκόπια. Έστειλαν το μήνυμα ότι για το όνομα των Σκοπίων δεν ανέχονται καμία χρήση της λέξης Μακεδονία καθώς και οποιαδήποτε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό ή άλλο προσδιορισμό που χρησιμοποιεί τον όρο Μακεδονία. Έστειλαν το μήνυμα ότι τα Σκόπια πρέπει να αποκηρύξουν κάθε αλυτρωτισμό έναντι της Ελλάδος τροποποιώντας το Σύνταγμά τους».

Και απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο Ευρωπαίο Επίτροπο ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Όμως η ηγεσία των Σκοπίων επιμένει στην αδιάλλακτη στάση της, στάση η οποία ενισχύεται ακόμη και από εσάς κύριε Hahn μια και σε πρόσφατη συνέντευξή σας σε γερμανικό περιοδικό αποκαλείτε τα Σκόπια «Μακεδονία» παρότι η ΕΕ αναγνωρίζει τα Σκόπια ως FYROM».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: Σας ζητώ λοιπόν κύριε Hahn να ανακαλέσετε, εδώ, όπως ζήτησα το πρωί και στον Κροάτη Πρωθυπουργό ο οποίος επίσης αντί να αποκαλέσει FYROM τα Σκόπια, τα αποκάλεσε «Μακεδονία».

Νότης Μαριάς: Μετά τον Κροάτη πρωθυπουργό τα άκουσε χοντρά και ο επίτροπος Hahn γιατί αποκάλεσε τα Σκόπια ως «Μακεδονία»

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε και κατά του Ευρωπαίου Επίτροπου Johannes Hahn ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, χθες Τρίτη 6/2/2018, καθώς ο J. Hahn αποκάλεσε τα Σκόπια ως «Μακεδονία» σε πρόσφατη συνέντευξή του. Όπως επεσήμανε ο Νότης Μαριάς, «τα μεγαλειώδη Συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έστειλαν μήνυμα με πολλούς αποδέκτες ακόμη και σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα. Έστειλαν το μήνυμα ότι ο Ελληνικός λαός δεν ανέχεται την καπηλεία του ονόματος της Μακεδονίας μας αλλά και της ιστορίας μας από τα Σκόπια. Έστειλαν το μήνυμα ότι για το όνομα των Σκοπίων δεν ανέχονται καμία χρήση της λέξης Μακεδονία καθώς και οποιαδήποτε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό ή άλλο προσδιορισμό που χρησιμοποιεί τον όρο Μακεδονία. Έστειλαν το μήνυμα ότι τα Σκόπια πρέπει να αποκηρύξουν κάθε αλυτρωτισμό έναντι της Ελλάδος τροποποιώντας το Σύνταγμά τους».Και απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο Ευρωπαίο Επίτροπο ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Όμως η ηγεσία των Σκοπίων επιμένει στην αδιάλλακτη στάση της, στάση η οποία ενισχύεται ακόμη και από εσάς κύριε Hahn μια και σε πρόσφατη συνέντευξή σας σε γερμανικό περιοδικό αποκαλείτε τα Σκόπια «Μακεδονία» παρότι η ΕΕ αναγνωρίζει τα Σκόπια ως FYROM». Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: Σας ζητώ λοιπόν κύριε Hahn να ανακαλέσετε, εδώ, όπως ζήτησα το πρωί και στον Κροάτη Πρωθυπουργό ο οποίος επίσης αντί να αποκαλέσει FYROM τα Σκόπια, τα αποκάλεσε «Μακεδονία».

Δημοσιεύτηκε από Νότης Μαριάς, Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής στις Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή