Ν.Ε. Καρδίτσας ΣΥΡΙΖΑ για πώληση Λ. Πλαστήρα:«Ούτε να το σκέφτεστε»! Reviewed by Momizat on . Tην ερχόμενη εβδομάδα έρχεται στο α΄ θερινό τμήμα της Βουλής το νομοσχέδιο (Ν/Σ) για την ιδιωτικοποίηση - ξεπούλημα της ΔΕΗ, ως προέκταση, ουσιαστικά, του Ν.404 Tην ερχόμενη εβδομάδα έρχεται στο α΄ θερινό τμήμα της Βουλής το νομοσχέδιο (Ν/Σ) για την ιδιωτικοποίηση - ξεπούλημα της ΔΕΗ, ως προέκταση, ουσιαστικά, του Ν.404 Rating: 0

Ν.Ε. Καρδίτσας ΣΥΡΙΖΑ για πώληση Λ. Πλαστήρα:«Ούτε να το σκέφτεστε»!

Ν.Ε. Καρδίτσας ΣΥΡΙΖΑ για πώληση Λ. Πλαστήρα:«Ούτε να το σκέφτεστε»!

syriza_karditsaTην ερχόμενη εβδομάδα έρχεται στο α΄ θερινό τμήμα της Βουλής το νομοσχέδιο (Ν/Σ) για την ιδιωτικοποίηση – ξεπούλημα της ΔΕΗ, ως προέκταση, ουσιαστικά, του Ν.4046/2012 (Μνημόνιο 2).

Είναι ασαφές, αυτή τη στιγμή, αν στο Ν/Σ συμπεριλαμβάνεται και ο Υδροηλεκτρικός Σταθμός (ΥΗΣ) Πλαστήρα στα προς παραχώρηση υδροηλεκτρικά για την ιδιωτικοποίηση της λεγόμενης και “μικρής ΔΕΗ”. Εμείς όμως προειδοποιούμε: ο ΥΗΣ Πλαστήρα έχει τεράστια σημασία για την περιοχή!

Παράγει σημαντική ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας (με ισχύ 129,9 MW), αρδεύει χιλιάδες στρέμματα σε ολόκληρο το Θεσσαλικό Κάμπο, ενώ στη λειτουργία του οφείλουν την ύδρευσή τους εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και επιχειρήσεις. Είναι, επίσης, γνωστό ότι όποιος ελέγχει τον ΥΗΣ Πλαστήρα, ελέγχει και την Λίμνη και η πιθανολογούμενη πώλησή της εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την ιδιωτικοποίηση των αγαθών της ενέργειας και του νερού και την εκτόξευση των τιμών τους.

Η δυνατότητα πώλησης της ίδιας της Λίμνης περιλαμβάνεται στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και συγκεκριμένα στο άρθρο 2 με το οποίο ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση και εκμετάλλευση ακινήτων και περιοχών σε παραποτάμιες και παραλίμνιες όχθες. Αναφέρεται ρητά και η Λίμνη Ν. Πλαστήρα με τις παραλίμνιες όχθες της και τις ζώνες προστασίας αλλά και οι ποταμοί Αχελώος και Ταυρωπός. Με λίγα λόγια η λίμνη και το νερό της, απ’ το οποίο πίνουν 100.000 και πλέον Καρδιτσιώτες, κινδυνεύει να βρεθεί στα χέρια ιδιωτών, ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητά του και για την δημόσια υγεία.

Επομένως, τυχόν πώληση του ΥΗΣ ή/και περιοχών της ίδιας της Λίμνης θα έπληττε ευθέως τη βασικότερη ίσως παραγωγική και αναπτυξιακή δυνατότητα της Καρδίτσας τόσο στον τομέα τουρισμού όσο και της αγροτικής οικονομίας. Για τον ΣΥΡΙΖΑ η υδροηλεκτρική ενέργεια και το νερό είναι κοινωνικά αγαθά, ο δημόσιος χαρακτήρας των οποίων είναι αδιαπραγμάτευτος!

Καλούμε σε κινητοποίηση και συστράτευση αγρότες, ΤΟΕΒ, φορείς, δήμους και πολίτες της περιφέρειας για την υπεράσπιση της Λίμνης και των αγαθών που μας προσφέρει. Για το νερό, το ρεύμα, την φύση και την αναψυχή, τον τουρισμό. Για την τοπική μας οικονομία αλλά και για τη ζωή μας.

Περιμένουμε την αντίδραση των δημάρχων του νομού, απερχόμενων και νεοεκλεγέντων. Οι βουλευτές της ΝΔ του νομού μας φέρουν βαρύτατη ευθύνη κατά την ψήφιση των δύο Ν/Σ και η στάση τους, και σε αυτό το μείζον ζήτημα, θα κριθεί από τον καρδιτσιώτικο λαό και από την ιστορία.

Προειδοποιούμε ότι «καλή ιδιωτικοποίηση» (που να σέβεται οικολογικά όρια κτλ.) σε ρεύμα και νερό δεν υπάρχει! Η ιδιωτικοποίηση του ΥΗΣ Πλαστήρα ή/και της Λίμνης θα είναι έγκλημα εις βάρος των Καρδιτσιωτών αλλά και του ελληνικού λαού.

Το μήνυμα που στέλνουμε στην κυβέρνηση και στους τοπικούς συνεργάτες της είναι σαφές: «ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ!»

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή