Ξανά στις επάλξεις οι τρικαλινοί δάσκαλοι Reviewed by Momizat on . Είδε κι απόειδε η κυβέρνηση με τη μη πραγματοποίηση των "σεμιναρίων" για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και, επειδή η αντίθεση ήταν μεγάλη, αποφάσισε να τα πρ Είδε κι απόειδε η κυβέρνηση με τη μη πραγματοποίηση των "σεμιναρίων" για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και, επειδή η αντίθεση ήταν μεγάλη, αποφάσισε να τα πρ Rating: 0

Ξανά στις επάλξεις οι τρικαλινοί δάσκαλοι

Ξανά στις επάλξεις οι τρικαλινοί δάσκαλοι

Είδε κι απόειδε η κυβέρνηση με τη μη πραγματοποίηση των “σεμιναρίων” για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και, επειδή η αντίθεση ήταν μεγάλη, αποφάσισε να τα πραγματοποιήσει ξανά. Αλλά και οι εκπαιδευτικοί, για άλλη μια φορά αντιδρούν με άποψη: απεργία, στάση εργασίας και νέα κινητοποίηση από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων. Οπως πριν λίγες ημέρες. Το δελτίο Τύπου του Συλλόγου είναι συγκεκριμένο:

Η ανταπόκριση των Διευθυντών στο κάλεσμα της ΔΟΕ για μη συμμετοχή στα σεμινάρια της αξιολόγησης ήταν πραγματικά πάρα πολύ μεγάλη. Τα σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα είτε ακυρώθηκαν είτε είχαν ελάχιστη συμμετοχή. Και στο νομό μας οι Διευθυντές συντάχθηκαν με τα αιτήματα και τις θέσεις του κλάδου.

Η ανταπόκριση αυτή ήταν που οδήγησε τη Διοίκηση στο να καλέσει τους Διευθυντές σε επαναληπτικές διημερίδες. Η Διοίκηση και το Υπουργείο για ακόμη μια φορά επιδεικνύουν

  • έλλειψη σεβασμού και εκτίμησης στο έργο των Διευθυντών των σχολικών μονάδων καλώντας τους στην τόσο πλήρη φόρτου συγκυρία της λήξης του σχολικού έτους να το αφήνουν για να «ενημερωθούν» για την αξιολόγηση.
  • απαξίωση στις συλλογικές αποφάσεις και δράσεις του Κλάδου αποσιωπώντας ταυτόχρονα τα θέματα  της αμοιβής των επιμορφωτών.

Σύμφωνα μάλιστα με τη Νομική Σύμβουλο της Δ.Ο.Ε. , οι αποφάσεις των Περιφερειακών Διευθυντών και των Διευθυντών Εκπαίδευσης έχουν σοβαρό νομικό ελάττωμα αφού η πραγματοποίηση των συγκεκριμένων διημερίδων δε στηρίζεται σε καμία απόφαση Υπουργού παρά μόνο σε απόφαση του Ι.Ε.Π. το οποίο δεν είναι τίποτε περισσότερο από «επιτελικός, επιστημονικός φορέας που υποστηρίζει το έργο του Υπουργείου Παιδείας». Είναι, επίσης, απορίας άξιο με βάση ποιο νομικό πλαίσιο το Ι.Ε.Π. ενέταξε την επιμόρφωση των στελεχών στα προγράμματα του ΕΣΠΑ αφού πολύ απλά τέτοιο νομικό πλαίσιο δεν υπάρχει.

Το Δ/Σ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων

  • Καλεί τους Διευθυντές να συνεχίσουν να αντιστέκονται και να μην πάρουν μέρος στα επαναληπτικά σεμινάρια. Για αυτό το λόγο κηρύσσει 48ωρη απεργία την Τετάρτη και Πέμπτη 11 και 12 Ιουνίου για τους Διευθυντές των Σχολείων.

 

  • Καλεί όλους τους συναδέλφους να συμπαρασταθούν στους Διευθυντές υπερασπίζοντας τις θέσεις του κλάδου. Για το λόγο αυτό κηρύσσει στάση εργασίας την Τετάρτη 11 Ιουνίου από τις 8.00 ως τις 11.00. Είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια της στάσης να συγκεντρωθούμε όλοι έξω από το 10ο Δημοτικό Σχολείο, χώρο διεξαγωγής του σεμιναρίου.

Όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε φραγμό στους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς της Διοίκησης και του Υπουργείου Παιδείας για την προώθηση της εφαρμογής της αξιολόγησης – χειραγώγησης, των ποσοστώσεων, της μισθολογικής – βαθμολογικής καθήλωσης και των απολύσεων.

Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε κι αυτά τα σεμινάρια!!!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

           

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γκαμπράνας Αθανάσιος

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Καργιώτη Χαρίκλεια

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή