Ξανά το πλαφόν στη συντγογράφηση, με τιμωρίες γιατρών Reviewed by Momizat on . Η συγκυβέρνηση επαναφέρει το πλαφόν στη συνταγογράφηση. Μάλιστα το πράττει παρά κι ενάντια στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που το είχε απαγορε Η συγκυβέρνηση επαναφέρει το πλαφόν στη συνταγογράφηση. Μάλιστα το πράττει παρά κι ενάντια στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που το είχε απαγορε Rating: 0

Ξανά το πλαφόν στη συντγογράφηση, με τιμωρίες γιατρών

Ξανά το πλαφόν στη συντγογράφηση, με τιμωρίες γιατρών

Η συγκυβέρνηση επαναφέρει το πλαφόν στη συνταγογράφηση. Μάλιστα το πράττει παρά κι ενάντια στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που το είχε απαγορεύσει. Με την απόφαση ορίζεται ανώτατο μέσο μηνιαίο όριο ανά συνταγή. Όποιος γιατρός ξεπεράσει το όριο μπορεί να παραπεμφθεί στο πειθαρχικό ή και να διωχτεί ποινικά! Η παραπομπή του γιατρού επαφίεται στην κρίση των προϊσταμένων του, δηλαδή με πρόσχημα τη συνταγογράφηση μπορούν να απολύουν και να σύρουν γιατρούς στα δικαστήρια.

“Πρόκειται για απαράδεκτη απόφαση που ουσιαστικά καταργεί την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ένα πραγματικό σχέδιο γενοκτονίας του ελληνικού λαού. Το πλαφόν συνταγογράφησης αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, που ορίζει ότι ο γιατρός πρέπει με κάθε τρόπο να υπερασπιστεί την υγεία του ασθενούς. Τώρα όμως ο γιατρός θα βρίσκεται υπό συνεχή απειλή απόλυσης και ποινικών δικαστηρίων και θα επιλέγει την θεραπεία με κριτήριο όχι τον ασθενή αλλά την αποφυγή της δίωξής του. Πρόκειται για πρωτοφανή ποινικοποίηση της ιατρικής. Σημειώνουμε πως το πλαφόν σε ορισμένες ειδικότητες είναι πολύ μικρό (π.χ. παιδιατρική 30-40 ευρώ), που σημαίνει ότι αν ο πρώτος ασθενής του μήνα πάρει συνταγή μεγαλύτερης αξίας τότε ο γιατρός θα ειδοποιηθεί ότι κινδυνεύει με δίωξη και θα διαλέγει για τους επόμενους ασθενείς του αγωγή με μοναδικό κριτήριο την τιμή, αγνοώντας τις συνέπειες για την υγεία του ασθενούς. Ήδη ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει καταθέσει και νέα προσφυγή στο ΣτΕ. Καλούμε τις Ενώσεις Γιατρών να ενημερώνουν τους πολίτες και να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τους ασθενείς με βάση τον όρκο τους και όχι τα γενοκτόνα διατάγματα των εντολοδόχων της τρόικας”, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεως Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή