Ξανά “όχι” στη μονάδα βιοαερίου στη Σαρακίνα Reviewed by Momizat on . Σε μια εποχή που η ανεργία έχει ξεπεράσει το κόκκινο και η επιχειρηματικότητα βρίσκεται στο ναδίρ  οι τοπικές κοινωνίες φαίνεται δεν είναι κόμη έτοιμες να δεχτο Σε μια εποχή που η ανεργία έχει ξεπεράσει το κόκκινο και η επιχειρηματικότητα βρίσκεται στο ναδίρ  οι τοπικές κοινωνίες φαίνεται δεν είναι κόμη έτοιμες να δεχτο Rating: 0

Ξανά “όχι” στη μονάδα βιοαερίου στη Σαρακίνα

Ξανά “όχι” στη μονάδα βιοαερίου στη Σαρακίνα

Σε μια εποχή που η ανεργία έχει ξεπεράσει το κόκκινο και η επιχειρηματικότητα βρίσκεται στο ναδίρ  οι τοπικές κοινωνίες φαίνεται δεν είναι κόμη έτοιμες να δεχτούν προτάσεις οι οποίες μπορούν να τις βοηθήσουν οικονομικά.Ύστερα από αλλεπάλληλες συζητήσεις   όπως αναμενόταν, το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας αρνήθηκε  στην πρόθεση για εγκατάσταση μονάδας παραγωγής βιοαερίου στη Σαρακίνα της εταιρείας Meteogas IKE στη Σαρακίνα (υπ’ αρ. 299 στον χάρτη αναδασμού).
Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης είχε προαναγγείλει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη ότι το θέμα δεν θα περάσει από την Περιφέρεια, ωστόσο έκδηλη είναι η ανησυχία τόσο για την επιστροφή του αιτήματος από την ίδια εταιρεία (με αλλαγές στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων), όσο και για την πρόθεση τριών ακόμη εταιρειών.

Την περασμένη Τετάρτη ο κ. Σινάνης αποκάλυψε ότι η προηγούμενη δημοτική Αρχή αδράνησε και δεν έλαβε καμία μέριμνα για τις τέσσερις αιτήσεις, που υποβλήθηκαν την ίδια ημερομηνία (08.11.2013)

Εκτός από τη ΜΕΤΕΟΓΚΑΖ, αιτήσεις, που δεν έχουν φθάσει ακόμη στην Περιφέρεια, έχουν κάνει για δεύτερο αγροτεμάχιο της Σαρακίνας (υπ’ αρ. 46 στον χάρτη αναδασμού) η εταιρεία Renegas IKE, για αγροτεμάχιο της Καλαμπάκας (υπ’ αρ. 55 στον χάρτη αναδασμού – περιοχή «Σγάρες») η ΠΡΟΠΕΡ ΕΝΕΡΤΖΥ ΚΛΑΜΠ ΙΚΕ, και για αγροτεμάχιο της Περιστέρας (απ’ αρ. 242 στον χάρτη αναδασμού) η Δ.Α. ΒΙΟΓΚΑΖ ΚΛΑΜΠ ΜΙΚΕ.

Και οι τέσσερις εταιρείες εδρεύουν στον Νομό Αττικής και εκπροσωπούνται από τον πολιτικό μηχανικό Τρικάλων Δρ. ΧρήστοΤσιτσιρίγγο

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή