"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

25.5 C
Trikala

Ξεκίνησε η ανάπλαση της οδού Γαριβάλδη – Αυτοψία Σακκά

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ξεκίνησε στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων η ανάπλαση της οδού Γαριβάλδη, που αποκτά νέα μορφή, πιο λειτουργική για όλους. Καθώς έχουν ολοκληρωθεί τα έργα της ΔΕΥΑΤ για την αλλαγή των σωλήνων ύδρευσης, ο Δήμος Τρικκαίων ξεκίνησε να υλοποιεί το έργο που εντάσσεται στο μεγαλύτερο έργο, που είχε τον γενικό τίτλο «Επέκταση, αναβάθμιση πεζοδρομίων & δημιουργία κυκλικών κόμβων». Το ένα του τμήμα αφορούσε τους δύο κυκλικούς κόμβους στην οδό Ελευθερίας – περιοχή ΟΣΕ.

Το δεύτερο αφορά ακριβώς τις αναμορφώσεις στις οδούς Καποδιστρίου και Γαριβάλδη. Η μεν οδός Καποδιστρίου είναι έτοιμη, η δε οδός Γαριβάλδη – επίσης κεντρικότατη – ξεκίνησε και το έργο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς, την Τρίτη 18 Ιουλίου 2023.

Μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Καταβούτα, ενημερώθηκαν από τον εργολάβο για την πορεία των εργασιών, παρούσης και της αντιδημάρχου Σοφίας Αλεστά.

Ο κ. Σακκάς ενημερώθηκε για το χρονοδιάγραμμα και τις εργασίες που θα δώσουν πιο σύγχρονη και λειτουργική μορφή στην οδό Γαριβάλδη:

1. Αντικατάσταση του υφιστάμενου ασφαλτοτάπητα
2. Επισκευές των πεζοδρομίων
3. Κατασκευή διαβάσεων πεζών επί της οδού Γαριβάλδη
4. Κατασκευή διαβάσεων πεζών επί των οδών Βύρωνος και Απόλλωνος στη συμβολή τους με την οδό Γαριβάλδη
5. Τοποθέτηση μικρών στύλων (κολωνάκια) στο πεζοδρόμιο που βρίσκεται στην ίδια στάθμη με αυτή της λωρίδας κυκλοφορίας.

Το έργο είχε συνολικά (και για τα δύο υποέργα) προϋπολογισμό 1.238.508,87 € (από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 τα 1.179.258,97€ και ίδιους πόρους του Δήμου τα 59.250€. Μάλιστα εντάσσεται στην εγκεκριμένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Τρικκαίων με τίτλο «ΤΡΙΚΑΛΑ-ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ- ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΛΗΘΑΙΟΥ», που αφορά στην αναμόρφωση της πόλης με τι παρεμβάσεις που ήδη υλοποιούνται.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κανένας σχεδιασμός.Τα έχουν ξεπατωσει όλα.Σημερα ξερίζωσαν το ίντερνετ και άφησαν ολόκληρη περιοχή μαζί με το νοσοκομείο χωρίς σύνδεση για κάνα δυο ώρες με τους ασθενείς να περιμένουν στα ιατρεία χωρίς να μπορούμε να πάρουμε εξετάσεις κ συνταγές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης