Ξεκίνησε περιοδείες ο Μικέλης Reviewed by Momizat on . Την άμεση ενίσχυση των Κέντρων Υγείας Πύλης και Καλαμπάκας ζητάει ο Χατζηγάκης μετά από επίσκεψη και ενημέρωση του εκεί, δεσμευόμενος ότι θα μεταφέρει τα προβλή Την άμεση ενίσχυση των Κέντρων Υγείας Πύλης και Καλαμπάκας ζητάει ο Χατζηγάκης μετά από επίσκεψη και ενημέρωση του εκεί, δεσμευόμενος ότι θα μεταφέρει τα προβλή Rating: 0

Ξεκίνησε περιοδείες ο Μικέλης

Ξεκίνησε περιοδείες ο Μικέλης

Την άμεση ενίσχυση των Κέντρων Υγείας Πύλης και Καλαμπάκας ζητάει ο Χατζηγάκης μετά από επίσκεψη και ενημέρωση του εκεί, δεσμευόμενος ότι θα μεταφέρει τα προβλήματα στις αρμόδιες αρχές. Ο Μικέλης Χατζηγάκης άκουσε προσεκτικά για τις ελλείψεις από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές όπως η έλλειψη σε ειδικευμένους γιατρούς, σε βοηθητικό προσωπικό που φροντίζουν την καθαριότητα και άλλες λειτουργίες των ΚΥ, ενίσχυσή υποδομών, κα.

Επίσης, η επίσκεψη Χατζηγάκη είχε και σημειολογικό χαρακτήρα καθώς ο ίδιος ο Μικέλης ήθελε να υπογραμμίσει την επαγγελματική επάρκεια και ευσυνειδησία των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού που δίνει έναν τιτάνιο αγώνα εδώ και 12 μήνες.

Τέλος, ο Χατζηγάκης τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου του κράτους σε ορισμένους κομβικούς τομείς όπως είναι η υγεία. Συγκεκριμένα δήλωσε πως το «κράτος δεν γίνεται να το θυμόμαστε μόνο όποτε το έχουμε ανάγκη. Αλλά οφείλουμε εξαρχής να φροντίσουμε για την ενίσχυση του και την εύρυθμη λειτουργία του. Ο ιδιωτικός τομέας πάντα θα έχει ρόλο – και οφείλει να έχει ρόλο – αλλά σε τομείς όπως η υγεία θα πρέπει να λειτουργεί επικουρικά προς το δημόσιο, όπως ισχύει στις Σκανδιναβικές χώρες».  

Σχόλια (1)

 • Δικαιόπολης

  Αγαπητέ Μικέλη

  Χαίρομαι ιδιαίτερα για την πολιτική σου ευελιξία και τη μεταστροφή σου. Ειλικρινά με τις δηλώσεις αυτές για το ρόλο της δημόσιας υγείας και όχι μόνο του τομέα αυτού, αρχίζετε να αποποιείται τις αρχές του νεοφιλελευθερισμού, καθότι η αόρατος χειρ των αγορών, δεν μπορεί να λειτουργήσει σε περιόδους κρίσεων, άλλωστε αυτή τις δημιουργεί.
  Η αναφορά στο Σουηδικό μοντέλο ας είναι το πρώτο βήμα για περισσότερο κράτος αλλά καλύτερο κράτος.
  Η πανδημία απέδειξε πως η υγεία πρέπει να ανήκει στο κράτος και οι άλλες κρίσεις που θα έλθουν θα δείξουν την κρατική αναγκαιότητα σε πολλούς τομείς.
  Ήρθατε επί τέλος στα λόγια μου.
  Δικαιόπολης

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή