"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

30 C
Trikala

Ξεκίνησε στον Δήμο Τρικκαίων η παράδοση σπιτιών για το πρόγραμμα “Κάλυψη”

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με τις τρεις πρώτες παραδόσεις κλειδιών οικιών, ξεκίνησε στον Δήμο Τρικκαίων η υλοποίηση του προγράμματος «ΚΑΛΥΨΗ», την Τρίτη 20 Ιουνί2023 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου παραέδωσε στους τρεις πρώτους δικαιούχους τα κλειδιά των οικιών που επέλεξαν οι δικαιούχοι.

Ο κ. Παπαστεργίου ευχήθηκε «καλορίζικο», για ένα σπίτι, του οποίου τα ενοίκια επί τρία χρόνια θα πληρώνει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μέσω της e-trikala ΑΕ που υλοποιεί το πρόγραμμα.

Επίσης ο κ. Παπαστεργίου τόνισε πόση σημασία έχει η εφαρμογή αυτού του προγράμματος για συμπολίτες που έχουν ανάγκη, όντας δικαιούχοι του ΚΕΑ. Στις 20 Ιουνίου παραδόθηκαν τα πρώτα τρία σπίτια, παρόντος και του αρμόδιου αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας, Νίκου Σακκά.​

 

Πρόκειται για σπίτια που είχαν χρησιμοποιηθεί για στέγαση προσφύγων στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ» και για τα οποία οι κάτοχοι κλήθηκαν να απαντήσουν, εάν επιθυμούσαν την ένταξή τους στην «Κάλυψη». Ακολούθησε η εφαρμογή – από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων – των σχετικών διαδικασιών, για πρόσκληση και εκδήλωση ενδιαφέροντος των δικαιούχων.

Μετά τη σχετική κατανομή μορίων βάσει των οριζομένων στο πρόγραμμα, έγινε η πρόσκληση των δικαιούχων και η επιλογή των οικιών.​ η διαδικασία θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες. Στη διαδικασία παράδοσης κλειδιών παρέστησαν επίσης τα στελέχη της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων, καθώς και της e-trikala AE.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης