Ξεκινά αύριο η 2η γιορτή μανιταριού στην Καλαμπάκα Reviewed by Momizat on . Οι τελευταίες προετοιμασίες για τη 2η Γιορτή Μανιταριού που ξεκινά αύριο, Παρασκευή 26 Αυγούστου, στην Καλαμπάκα γίνονται σήμερα. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Με Οι τελευταίες προετοιμασίες για τη 2η Γιορτή Μανιταριού που ξεκινά αύριο, Παρασκευή 26 Αυγούστου, στην Καλαμπάκα γίνονται σήμερα. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Με Rating: 0

Ξεκινά αύριο η 2η γιορτή μανιταριού στην Καλαμπάκα

Ξεκινά αύριο η 2η γιορτή μανιταριού στην Καλαμπάκα

Οι τελευταίες προετοιμασίες για τη 2η Γιορτή Μανιταριού που ξεκινά αύριο, Παρασκευή 26 Αυγούστου, στην Καλαμπάκα γίνονται σήμερα. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών έχει βάλει τα δυνατά του, ώστε η διοργάνωση να ξεπεράσει κάθε προσδοκία, τόσο σε αυτά που θα προσφέρει, όσο και στον αναμενόμενο αριθμό επισκεπτών.
Το πλούσιο πρόγραμμα της Γιορτής (πάντα με τη βοήθεια όσων τη στηρίζουν) περιλαμβάνει συναυλίες, μανιταροεδέσματα, αναζήτηση μανιταριών, κυνήγι τρούφας, χορούς, θεατρικά δρώμενα, σεμινάρια και άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, που θα προσφέρουν στο επισκέπτη μια ολοκληρωμένη ψυχαγωγική και μορφωτική εμπειρία.
Οι μικροί μας φίλοι δε θα μείνουν παραπονεμένοι, καθώς την Κυριακή 28 Αυγούστου, το πρωί τους περιμένουν καλλιτεχνικά εργαστήρια, όπου μπορούν να συμμετάσχουν, ελευθερώνοντας τη δημιουργικότητά τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια της Γιορτής, θα υπάρξει συνεδρίαση ομάδας εργασίας με σκοπό τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου για τη συλλογή άγριων μανιταριών. Η ομάδα αυτή θα προτείνει λύσεις για ένα κέραιο θέμα της μανιταροφιλικής κοινότητας με σκοπό να εξασφαλίσει τη νομιμότητα συλλογής μανιταριών στα ελληνικά δάση.
Τέλος, υπενθυμίζεται πως όλες οι δράσεις είναι δωρεάν για το κοινό και πως στο Μουσείο θα λειτουργούν 3 εκθέσεις:
• Έκθεση Γλυπτικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών
• Έκθεση Ζωγραφικής Τρικαλινών ζωγράφων
• Έκθεση προϊόντων Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή