Ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις του 23ο Αντιιμπεριαλιστικού Διήμερου της ΚΝΕ στο Στόμιο της Λάρισας Reviewed by Momizat on . Μαζική η «αποστολή» της Οργάνωσης Τρικάλων της ΚΝΕ Από όλη την Ελλάδα λεωφορεία με μέλη και φίλους της ΚΝΕ καταφθάνουν στο Στόμιο της Λάρισας όπου θα διεξαχθεί Μαζική η «αποστολή» της Οργάνωσης Τρικάλων της ΚΝΕ Από όλη την Ελλάδα λεωφορεία με μέλη και φίλους της ΚΝΕ καταφθάνουν στο Στόμιο της Λάρισας όπου θα διεξαχθεί Rating: 0

Ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις του 23ο Αντιιμπεριαλιστικού Διήμερου της ΚΝΕ στο Στόμιο της Λάρισας

Ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις του 23ο Αντιιμπεριαλιστικού Διήμερου της ΚΝΕ στο Στόμιο της Λάρισας

Μαζική η «αποστολή» της Οργάνωσης Τρικάλων της ΚΝΕ

afisa_kne_stomioΑπό όλη την Ελλάδα λεωφορεία με μέλη και φίλους της ΚΝΕ καταφθάνουν στο Στόμιο της Λάρισας όπου θα διεξαχθεί φέτος το 23ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ. Το Διήμερο θα διαρκέσει ως και την Κυριακή  6 Ιούλη. Ήδη στο Στόμιο βρίσκεται, από χθες το βράδυ, το 1ο γκρουπ της μαζικής αποστολής της Οργάνωσης Τρικάλων της ΚΝΕ, ενώ το 2ο γκρουπ αναμένεται να φτάσει στο χώρο της κατασκήνωσης νωρίς σήμερα το απόγευμα.

Στο μεταξύ, η «κόκκινη κατασκήνωση» που έχει στηθεί, με κέφι και μεράκι από τα παιδιά της ΚΝΕ, στην παραλία του Στομίου, δίπλα από το Δημοτικό Κάμπινγκ, είναι πανέτοιμη να υποδεχτεί τους χιλιάδες νεολαίους που θα φτάσουν εκεί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Τα αντιιμπεριαλιστικά διήμερα έχουν καθιερωθεί εδώ και 23 χρόνια ως σταθμός στη δράση του νεολαιίστικου κινήματος. «Στόχος» τους είναι κάθε φορά ένας τόπος, βάση ή γεγονός που αποτέλεσε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών στις επεμβάσεις τους κατά των λαών.

Χιλιάδες νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα θα ενώσουν τις φωνές τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη Λάρισα εδρεύει το νέο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ. Το 2014 με πρόταση της συγκυβέρνησης στην ΕΕ, το στρατηγείο ενεργοποιήθηκε, με αφορμή τον έλεγχο και τη διοίκηση της kne_anaxwrisiιμπεριαλιστικής επέμβασης της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και με στόχο να αναβαθμιστεί στο άμεσο μέλλον ο ρόλος του νέου ευρωστρατηγείου ενάντια στους λαούς. Συνέχεια της ενεργού εμπλοκής στους αντιδραστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.

Στις εκδηλώσεις του 23ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας θα συμμετάσχει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 5 Ιούλη, στις 11 π.μ., θα συμμετάσχει και θα κάνει δηλώσεις στην κινητοποίηση έξω από το στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα και αργότερα θα συναντηθεί με το διοικητή της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγο κ. Τελλίδη και το διοικητή του Στρατοπέδου ταξίαρχο κ. Γρίβα. Την ίδια μέρα, στις 8.30 μ.μ., θα μιλήσει στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση που πραγματοποιεί η ΚΝΕ στο χώρο της κατασκήνωσης στο Στόμιο (δίπλα στο Δημοτικό Κάμπινγκ).

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 

  • Παρασκευή 4 Ιούλη

– 17.00 Επίσκεψη στα Αμπελάκια και ξενάγηση στο Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940-49.

– 21.00 Αφιέρωμα στη μουσική παράδοση της Θεσσαλίας, από τους: Βασίλη Μπαλογιάνη (κλαρίνο), Κώστα Μπαλογιάννη (ακορντεόν), Λευτέρη Γάλλο (βιολί). Ο Σύλλογος Ανατολιτών «Ιωάννης ο Πρόδρομος» θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς.

– 22.00 Ρεμπέτικο – Λαϊκό Γλέντι, παίζουν οι μουσικοί: Φώτης Παπανικολάου (κιθάρα – τραγούδι), Γιάννης Σωτήρης  (μπουζούκι), Ελισάβετ Ριζαργιώτη  (τραγούδι), Δημήτρης Πατούλιας (ακορντεόν – τραγούδι), Γιώργος Πατούλιας (κρουστά).

  • Σάββατο 5 Ιούλη

– 11.00 Κινητοποίηση στο στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα.

– 20.30 Πολιτική συγκέντρωση στο χώρο της κατασκήνωσης. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

– 21.40 Συναυλία με τους «KollektivA». Τη συναυλία θα ανοίξει το μουσικό σχήμα «Εναλλάξ» (Λάρισα).

– 23.00 Λαϊκό – Ρεμπέτικο Γλέντι από το συγκρότημα της ΚΝΕ (Θεσσαλονίκη).

  • Κυριακή 6 Ιούλη

–          Αναχώρηση κατασκηνωτών

Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιηθούν αθλητικές δραστηριότητες όπως τουρνουά ποδοσφαίρου 8Χ8,τουρνουά beachvolley, σεμινάριο παραδοσιακών χωρών , θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο , ταβέρνα κ.α.

 

Τ.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή