"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Ξενοδόχοι : Ούτε στο 30% η ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ στο νομό Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ούτε στο 30% η ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ στο νομό Tρικάλων σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Γιάννη Κουρούπα!! ΄Οπως αναφέρει “χθες είχα εξ ´αποστάσεως συνάντηση με άλλες 48 Ξενοδοχειακές ενώσεις. Όλων των περιοχών οι διανυκτερεύσεις δε ξεπερνάνε το 45% σε μ.ο. Εξαίρεση αποτελούν ,με καλλίτερα ποσοστά (Μυκονος,Σαντορίνη,Κρήτη, Ρόδος).

Μην ακούτε τη λένε στις ειδήσεις των 20:00.

(Μείωση εισοδήματος, ακυρώσεις πτήσεων λόγω απεργιών, έλλειψη Ρωσικής αγοράς) αδυνατούν βα δώσουν υψηλές κρατήσεις.

Και, αντι να φορολογήσουν αυτούς που έχουν, στραγγαλίζουν των μικρομεσαίο επιχειρηματία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

Μετά από δύο -και πλέον- χρόνια υπολειτουργίας, μετά από δύο –και πλέον– χρόνια ανείπωτης οικονομικής αιμορραγίας, οι τουριστικές επιχειρήσεις των Τρικάλων, των Μετεώρων, οι τουριστικές μονάδες της περιοχής μας, προσπαθούν να πάρουν την πρώτη υποσχόμενη ανάσα, μέσα σε ένα περιβάλλον που ωστόσο εξακολουθεί να μας θυμίζει τον κακό του εαυτό, καθώς ο τουριστικός κλάδος έχει να αντιμετωπίσει την πρωτόγνωρη αύξηση του κόστους λειτουργίας και τις άνευ προηγουμένου πληθωριστικές τάσεις.

Και μέσα σε όλο αυτό το μείγμα, μέσα σε ένα πλαίσιο όπου προσδοκούμε ότι η Πολιτεία θα στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης, οι επιχειρήσεις μας γίνονται καθημερινά μάρτυρες διαρκών, επίμονων και εξαιρετικά αυστηρών (έως υποχόνδριων) ελέγχων από σειρά Υπηρεσιών, οι οποίες έχουν βαλθεί να ανταγωνιστούν η μία την άλλη με έπαθλο την «κεφαλή του “απατεώνα” ξενοδόχου επί πίνακι».

Να αποσαφηνίσουμε μια κι έξω το εξής:

Ουδείς αντιτάσσεται στη διενέργεια ελέγχων, που σκοπό έχουν την υπόδειξη, τη συμβουλή, την παρότρυνση. Ουδείς φέρει αντίρρηση στον έλεγχο, ο οποίος θα εντοπίσει τον τοξικό επαγγελματία που δημιουργεί πρόβλημα σε μια ενσυνείδητη επαγγελματική πλειονότητα.

Όμως, η διαρκής και επίμονη ελεγκτική ένταση, με συχνότητα μεγαλύτερη από εκείνην της επίσκεψης των πελατών μας (!) όχι μόνο δημιουργεί εύλογες απορίες σε όλο τον τραυματισμένο τουριστικό κλάδο της περιοχής μας, αλλά εντείνει το αίσθημα αδικίας, σε μία Πολιτεία που απλώς χαϊδεύει τα εξωπαράσιτα της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Ζητάμε συνεργατικότητα, όχι εκ προοιμίου τιμωρία.

Ζητάμε ανάπτυξη, όχι μια σφαίρα στον κρόταφο των επιχειρήσεών μας.

Υ.Γ. Το ποσό του προγράμματος οικονομικής στήριξης λόγω πανδημίας “ΑΝΑΣΑ” φορολογήθηκε ως εισόδημα με 22% και σε πολλές περιπτώσεις κατασχέθηκε από την εφορία επιπλέον ποσοστό 30%.

Το ΔΣ της Ένωσης Ξενοδοχείων ν. Τρικάλων

Ιωάννης Κουρούπας
Κώστας Παπαπούλιος
Στέλλα Γκιάστα
Σπύρος Νικολογιάννης
Σωτήρης Αλεξίου
Παύλος Πλακιάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης