Ξεφάντωσαν οι Μουζακιώτες της Αθήνας στον ετήσιο χορό τους Reviewed by Momizat on . Ξεφάντωσαν οι Μουζακιώτες της Αθήνας, στον ετήσιο χορό που πραγματοποίησε ο σύλλογος των Απανταχού Μουζακιωτών «Ο ΓΟΜΦΕΥΣ», στο κέντρο «ΠΟΣΕΙΔΩΝ,» στη Καλλιθέα Ξεφάντωσαν οι Μουζακιώτες της Αθήνας, στον ετήσιο χορό που πραγματοποίησε ο σύλλογος των Απανταχού Μουζακιωτών «Ο ΓΟΜΦΕΥΣ», στο κέντρο «ΠΟΣΕΙΔΩΝ,» στη Καλλιθέα Rating: 0

Ξεφάντωσαν οι Μουζακιώτες της Αθήνας στον ετήσιο χορό τους

Ξεφάντωσαν οι Μουζακιώτες της Αθήνας στον ετήσιο χορό τους

Ξεφάντωσαν οι Μουζακιώτες της Αθήνας, στον ετήσιο χορό που πραγματοποίησε ο σύλλογος των Απανταχού Μουζακιωτών «Ο ΓΟΜΦΕΥΣ», στο κέντρο «ΠΟΣΕΙΔΩΝ,» στη Καλλιθέα Αττικής.

Ο σύλλογος, ο οποίος έχει έδρα την Αθήνα, δραστηριοποιείται στην διαφύλαξη και προώθηση του πολιτισμού του Μουζακίου Καρδίτσας και στην σφυρηλάτηση των δεσμών των αποδήμων Μουζακιωτών, στο εσωτερικό της χώρας καθώς και στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Στέφανος Κούτρας, στον χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η σημερινή εκδήλωση καθώς και όλα όσα έχουμε κάνει μαζί, αποδεικνύει ότι όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα. Θέλω να σας πω ότι συνεχίζουμε τη δράση μας. Είμαστε μέλος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» και της «Πανθεσσαλικής Στέγης».

Η επόμενη εκδήλωση μας είναι μια εξαήμερη εκδρομή στην Κεντρική Ευρώπη (Βελιγράδι, Βουδαπέστη, Βιέννη κ.ά.), τη δεύτερη βδομάδα του Πάσχα, με το γραφείο AnassaTravel του συμπατριώτη μας Χρήστου Πατάκη.

Όλα κάνουν ένα κύκλο. Εμείς προσφέραμε και συνεχίζουμε να προσφέρουμε στον σύλλογο… Όμως θα πρέπει να δοθεί η σκυτάλη στους νεότερους. Θα ήθελα να κάνω ένα κάλεσμα προς το δήμαρχο, προσωπικά, αλλά και σε όλους σας, να παροτρυνθούν τα νέα παιδιά να γραφτούν και να δραστηριοποιηθούν στον σύλλογο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους επιχειρηματίες που συνδράμανε με τις χορηγίες τους στην λαχειοφόρο αγορά. Τον αγιογράφο κ. Ριζάδη, που μας χάρισε μία εικόνα του για την λαχειοφόρο μας, τη κ. Αμαλία Κουτσοχρήστου, τον κ. Θωμά Καλογρίτσα, τον διευθυντή της εφημερίδας NOTOSNEWS κ. Απόστολο Αναγνωστόπουλο.

Μας τιμάνε με την παρουσία τους, από το κίνημα των Εθνικοτοπικών Συλλόγων, η κ. Ρένα Ντόνου-Γούλα, Γενική Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», ο κ. Ηλίας Ντούβλης, Γενικός Γραμματέας της Πανθεσσαλικής Στέγης και Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Χαιδαρίου «Θεσσαλική Γη», η κ. Θεοδώρα Τσιτσιπά, Μέλος Δ.Σ. και υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Γραφείου Τύπου στην Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών και στην Πανθεσσαλική Στέγη και η οποία, πρέπει να ομολογήσω, ότι έχει αποδειχτεί ένας πολύτιμος συνεργάτης για εμένα, την κ. Έφη Σακαρίκου, Γενική Γραμματέα του Συλλόγου Καρδιτσιωτών Αττικής «ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ» και το μέλος η κ. Αντιγόνη Θέου, ο κ. Γεώργιος και η κ. Χρυσούλα Λαμποντοστακάτη, εκπρόσωποι του συλλόγου Κρητών.

Μας τιμά, επίσης, ο κ. Γεώργιος Δαλιάνης, ιδρυτής και πρόεδρος του συλλόγου φίλων παραδοσιακής μουσικής «Η Ρωμιοσύνη» και ο Νίκος Δελλής, οι οποίοι θα μας ταξιδέψουν με τη μουσική τους και θα μας πουν κάποια αποκριάτικα τραγούδια, για να μπούμε λίγο στο πνεύμα της Αποκριάς και να ξεκινήσει το γλέντι με παραδοσιακή μουσική. Ο κύριος Δαλιάνης με την φλογέρα του θα ξεκινήσει και θα ακολουθήσουν και άλλες εκπλήξεις.

Θα κλείσω λέγοντας πως οι ωραίες εκδηλώσεις γίνονται με πολλούς ανθρώπους μαζί. Έχουμε ένα αξιόλογο διοικητικό συμβούλιο με τον κ. Χρήστο Αρβανιτά, αντιπρόεδρο, την κ. Ρίτσα Χύτα, γενική γραμματέα, τον κ. Νικόλαο  Ντέμο, ταμία, τη κ. Αμαλία Κουτσοχρήστου, δημόσιες σχέσεις, τη κ. Ζωή Κρύου, ειδική γραμματέα και την κ. Αθηνά Χύτα, μέλος Δ.Σ.».

 

Ρεπορτάζ-φωτογραφίες: Θεοδώρα Τσιτσιπά

mouz mouz5 mouz1 mouz3 mouz4

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή