Ξεχασμένοι τρικαλινοί ήρωες Reviewed by Momizat on . Αυτές τις ημέρες συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο  και ελάχιστοι θυμούνται τους Τρικαλινούς πού έδωσαν την ζωή τους,η θεωρούνται α Αυτές τις ημέρες συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο  και ελάχιστοι θυμούνται τους Τρικαλινούς πού έδωσαν την ζωή τους,η θεωρούνται α Rating: 0

Ξεχασμένοι τρικαλινοί ήρωες

Ξεχασμένοι τρικαλινοί ήρωες

Αυτές τις ημέρες συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο  και ελάχιστοι θυμούνται τους Τρικαλινούς πού έδωσαν την ζωή τους,η θεωρούνται ακόμη αγνοούμενοι το μοιραίο εκείνο καλοκαίρι του 1974.

Πόσοι θυμούνται η γνωρίζουν πως Τρικαλινοί έλαβαν μέρος στις μεγαλύτερες μάχες εκείνου του Ιούλη; Στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, στην αντεπίθεση στο Κιόνελι,και στον Άγιο Ιλαρίωνα, στην άμυνα του αεροδρομίου της Λευκωσίας,και σε πολλά ακόμη μέρη του μαρτυρικού νησιού.

Ο κύκλος του αίματος των Τρικαλινών άρχισε από τα μέσα της δεκαετίας του 60,με τον θάνατο του Τρικαλινού ταγματάρχη Πούλιου,που έπεσε σε ενέδρα  στην Λευκωσία,και κορυφώθηκε με τον ηρωικό θάνατο των στρατιωτών της ΕΛΔΥΚ,στην άμυνα του στρατοπέδου τους.

40 χρόνια μετά και η πόλη και ο νομός δεν έχουν τιμήσει όπως πρέπει τα παιδιά τους. Μια μικρή προτομή του Ταγματάρχη Πούλιου στην πλατεία του ΟΣΕ, και ένα μικρό άλσος στον Πύργο, είναι ότι θυμίζει πως “κάτι έγινε” εκείνο το καλοκαίρι. Και όμως η μνήμη αυτών των ανθρώπων δεν αφορά μόνο τις οικογένειές τους.Αφορά όλους μας. Και ελπίζουμε πως “κάποτε” οι άνθρωποι αυτοί θα τιμηθούν όπως τους αξίζει….

 

poulios

O ταγματάρχης Πεζικού, Δημήτριος Πούλιος

TΡΙΚΑΛΙΝΟΙ ΠΕΣΟΝΤΕΣ

 

ΤΧΗΣ  [ΠΖ] ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΟΥΛΙΟΣ

ΛΟΧΙΑΣ [ΤΘ] ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΣΟΥΛΗΣ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ [ΠΖ] ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ

ΕΦΕΔΡΟΣ ΔΕΚΑΝΕΑΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΑΚΟΣ

 

ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ

ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΛΟΧΙΑΣ [ΜΧ]  ΗΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή