Ξεχασμένοι Tρικαλινοί ήρωες – Κύπρος 1974 Reviewed by Momizat on . 47 χρόνια από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο  και ελάχιστοι θυμούνται τους Τρικαλινούς πού έδωσαν την ζωή τους,η θεωρούνται ακόμη αγνοούμενοι το μοιραί 47 χρόνια από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο  και ελάχιστοι θυμούνται τους Τρικαλινούς πού έδωσαν την ζωή τους,η θεωρούνται ακόμη αγνοούμενοι το μοιραί Rating: 0

Ξεχασμένοι Tρικαλινοί ήρωες – Κύπρος 1974

Ξεχασμένοι Tρικαλινοί ήρωες – Κύπρος 1974

47 χρόνια από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο  και ελάχιστοι θυμούνται τους Τρικαλινούς πού έδωσαν την ζωή τους,η θεωρούνται ακόμη αγνοούμενοι το μοιραίο εκείνο καλοκαίρι του 1974.

Πόσοι θυμούνται η γνωρίζουν πως Τρικαλινοί έλαβαν μέρος στις μεγαλύτερες μάχες εκείνου του Ιούλη; Στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, στην αντεπίθεση στο Κιόνελι,και στον Άγιο Ιλαρίωνα, στην άμυνα του αεροδρομίου της Λευκωσίας,και σε πολλά ακόμη μέρη του μαρτυρικού νησιού.

Ο κύκλος του αίματος των Τρικαλινών άρχισε από τα μέσα της δεκαετίας του 60,με τον θάνατο του Τρικαλινού ταγματάρχη Πούλιου,που έπεσε σε ενέδρα  στην Λευκωσία,και κορυφώθηκε με τον ηρωικό θάνατο των στρατιωτών της ΕΛΔΥΚ,στην άμυνα του στρατοπέδου τους.

40 χρόνια μετά και η πόλη και ο νομός δεν έχουν τιμήσει όπως πρέπει τα παιδιά τους. Μια μικρή προτομή του Ταγματάρχη Πούλιου στην πλατεία του ΟΣΕ, και ένα μικρό άλσος στον Πύργο, είναι ότι θυμίζει πως “κάτι έγινε” εκείνο το καλοκαίρι.

Και όμως η μνήμη αυτών των ανθρώπων δεν αφορά μόνο τις οικογένειές τους.Αφορά όλους μας. Και ελπίζουμε πως “κάποτε” οι άνθρωποι αυτοί θα τιμηθούν όπως τους αξίζει….

TΡΙΚΑΛΙΝΟΙ ΠΕΣΟΝΤΕΣ

ΤΧΗΣ  [ΠΖ] ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΟΥΛΙΟΣ

ΛΟΧΙΑΣ [ΤΘ] ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΣΟΥΛΗΣ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ [ΠΖ] ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ

ΕΦΕΔΡΟΣ ΔΕΚΑΝΕΑΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΑΚΟΣ

ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ

ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΛΟΧΙΑΣ [ΜΧ]  ΗΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή