Ξύπνησε η ΓΣΕΕ και προκήρυξε 24ωρη απεργία Reviewed by Momizat on . Μετά από μήνες απουσίας, εμφανέστατης και πλήρους, η ΓΣΕΕ, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας, θυμήθηκε ότι υπάρχει. Συνεδρίασε η ολομέλεια της Διοίκησης τη Μετά από μήνες απουσίας, εμφανέστατης και πλήρους, η ΓΣΕΕ, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας, θυμήθηκε ότι υπάρχει. Συνεδρίασε η ολομέλεια της Διοίκησης τη Rating: 0

Ξύπνησε η ΓΣΕΕ και προκήρυξε 24ωρη απεργία

Ξύπνησε η ΓΣΕΕ και προκήρυξε 24ωρη απεργία

Μετά από μήνες απουσίας, εμφανέστατης και πλήρους, η ΓΣΕΕ, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας, θυμήθηκε ότι υπάρχει. Συνεδρίασε η ολομέλεια της Διοίκησης την Τετάρτη και αποφάσισε την προκήρυξη πανελλαδικής απεργίας. Αυτή, που θα έπρεπε να υπερασπίζεται και να προωθεί τα συμφέροντα των εργαζομένων, προκήρυξε μια κατά τα ειωθότα κινητοποίηση. Κυβερνητικός συνδικαλισμός και χρόνιοι εναγκαλισμοί με την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική, έφεραν τον συνδικαλισμό σε επίπεδο απαξίωσης, μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων, ειδικά αυτή την περίοδο. Για την ιστορία, σε σχετική ανακοίνωση, σημειώνονται τα εξής:
“Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 16 Οκτωβρίου η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης καθορίστηκε το πλαίσιο απεργιακών αιτημάτων και δράσεων της Συνομοσπονδίας για το επόμενο διάστημα και αποφασίστηκε:
1. Η πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας στις 6 Νοεμβρίου 2013 και συλλαλητήριο στις 11π.μ στο πεδίον του ¶ρεως.
Τα βασικά σημεία αιχμής της νέας απεργιακής κινητοποίησης είναι:

  • Η εφιαλτική ανεργία και η πλήρης απορρύθμιση της αγοράς εργασίας με την εξάπλωση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, της μαύρης εργασίας και της αποδόμησης του εργατικού δικαίου.
  • Επαναφορά εξολοκλήρου του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.
  • Ο νέος υπό κατάρτιση προϋπολογισμός, ο οποίος τοποθετεί στην κλίνη του Προκρούστη, τα εναπομείναντα δικαιώματα εργαζομένων, συνταξιούχων και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.
  • Οι διαρκείς παρεμβάσεις στα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα μέσα από την κατάργηση και παράκαμψη δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών.

2. Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής μετά την 24ωρη απεργία, προκειμένου να γίνει αποτίμηση της κινητοποίησης.
3. Σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ, αμέσως μετά, προκειμένου να καθοριστεί η πορεία και το πλαίσιο των επόμενων δράσεων και κινητοποιήσεων.
Στη συνεδρίαση της ολομέλειας έγινε αποτίμηση των προτάσεων και των εισηγήσεων των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών για τον τρόπο και τη δράση της Συνομοσπονδίας, στο πλαίσιο μιας κοινής στρατηγικής επιδιώξεων και αγώνα. Μέσα από τον άψογο συντονισμό της ΓΣΕΕ με τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις μέλη της, θα επιτευχθεί η μαζική και μαχητική συμμετοχή στην απεργία και στο συλλαλητήριο.
Όσο η κυβέρνηση συνεχίζει τις ίδιες αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές, για τη Συνομοσπονδία αποτελεί μονόδρομο η συνέχιση του αγώνα, τόσο σε απεργιακό επίπεδο όσο και σε δικαστικό, όπου έχει ήδη καθυστερήσει κατά πολύ η απόφαση του ΣτΕ στο οποίο έχει προσφύγει η ΓΣΕΕ ζητώντας την ακύρωση της 6ης ΠΥΣ 2012, ενώ ετοιμάζεται και προσφυγή στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

Αφήστε το σχόλιο σας