ΟΕΝΓΕ: Σοβαρότατες καταγγελίες για τις παιδιατρικές κλινικές στη Θεσσαλία Reviewed by Momizat on . Εξαιρετικά σοβαρές καταγγελίες της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για την κατάσταση των παιδιαστρικών κλινικών στα Τρίκαλα και σε όλη Εξαιρετικά σοβαρές καταγγελίες της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για την κατάσταση των παιδιαστρικών κλινικών στα Τρίκαλα και σε όλη Rating: 0

ΟΕΝΓΕ: Σοβαρότατες καταγγελίες για τις παιδιατρικές κλινικές στη Θεσσαλία

ΟΕΝΓΕ: Σοβαρότατες καταγγελίες για τις παιδιατρικές κλινικές στη Θεσσαλία

Εξαιρετικά σοβαρές καταγγελίες της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για την κατάσταση των παιδιαστρικών κλινικών στα Τρίκαλα και σε όλη τη Θεσσαλία. Με ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ, καταγγέλλει και κατονομάζει ευθέως τον επικεφαλής της 5ης ΥΠΕ, κ. Λ. Μακρή, ότι μετακινεί υπογείως γιατρούς, ενώ δημοσίως λέει το αντίθετο. Φέρει, δε, η ΟΕΝΓΕ ως παράδειγμα τις παιδιατρικές κλινικές στη Θεσσαλία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είναι «τραγικά υποστελεχωμένες, κλείνουν η μία πίσω από την άλλη και χαρακτηρίζουν το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τον παιδικό πληθυσμό».

Και, ακόμη παραπέρα, κάνει λόγο για:

–         υποτίμηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στα Κέντρα Υγείας

–         Απλήρωτους από εφημερίες γιατρούς στη Παιδιατρική του ΓΝ Λάρισας, επί δέκα μήνες

–         Αποδόμηση της συγκεκριμένης «στρατηγικής» κλινικής.

Οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές και, αν ισχύουν έστω και στο ελάχιστο, θα πρέπει να απαντηθούν. Και, κυρίως, να απαντηθεί το τι σημαίνει «υγεία την περίοδο των μνημονίων».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

 

«Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει:

  1. Την απροκάλυπτη κατασυκοφάντηση των συνδικαλιστών και τις πρακτικές εκφοβισμού και τρομοκρατίας που ασκεί ο περιφερειάρχης υγείας της 5ης ΥΠΕ κ. Λάζαρος Μακρής, που ακολουθεί πιστά και με υπερβολικό ζήλο τις οδηγίες του τροϊκανότερου των τροϊκανών υπουργού Υγείας, για να κρατήσει την θέση του, προσπαθώντας να αποκρύψει την αποδόμηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
  2. Τις υπόγειες μετακινήσεις γιατρών, παρά τις αντίθετες καθημερινές διαβεβαιώσεις στα ΜΜΕ του περιφερειάρχη υγείας της 5ης ΥΠΕ, οι οποίες πρέπει να σταματήσουν άμεσα. Είναι επικίνδυνες για την υγεία των πολιτών, αποτελούν εμπαιγμό για την κοινωνία και επιδεινώνουν την ήδη δραματική κατάσταση στο χώρο της υγείας.

 

Ενδεικτικά, όλες οι παιδιατρικές κλινικές της 5ης ΥΠΕ είναι τραγικά υποστελεχωμένες, κλείνουν η μία πίσω από την άλλη και χαρακτηρίζουν το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τον παιδικό πληθυσμό.

Ο κ. Μακρής δείχνει να υποτιμά την ανάγκη ύπαρξης των παιδιατρικών κλινικών της Λάρισας, του Βόλου, της Καρδίτσας, των Τρικάλων, της Λαμίας καθώς και την ανάγκη ύπαρξης πρωτοβάθμιας παιδιατρικής φροντίδας στα κέντρα υγείας όπου έχει εκλείψει.

Δυστυχώς, σε διαδικασία αποδόμησης βρίσκεται και η στρατηγικής σημασίας παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, η οποία δέχεται καθημερινά περιστατικά ακόμη και σε εσωτερικές εφημερίες, με απλήρωτους από εφημερίες γιατρούς εδώ και 10 μήνες, δίνοντας το τελικό χτύπημα της κατάργησης της Δημόσιας Παιδιατρικής στη Θεσσαλία.

Δεν πρόκειται να δεχθούμε περαιτέρω υποβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Οι υγειονομικοί μαζί με τους εκπροσώπους τους και τους πολίτες συντονίζονται σε παλλαϊκό αγώνα για την προάσπιση των κοινωνικών αγαθών και την ανατροπή των καταστροφικών πολιτικών».

 

Θανάσης Μιχαλάκης

 

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή