ΟΗΕ: 880 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε μια βδομάδα, στη Μεσόγειο Reviewed by Momizat on . Από την αρχή του χρόνου έχουν πνιγεί στη Μεσόγειο 2.510 άνθρωποι - Ιδιαίτερα φονικό είναι το 2016 διαπιστώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Μόνο Από την αρχή του χρόνου έχουν πνιγεί στη Μεσόγειο 2.510 άνθρωποι - Ιδιαίτερα φονικό είναι το 2016 διαπιστώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Μόνο Rating: 0

ΟΗΕ: 880 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε μια βδομάδα, στη Μεσόγειο

ΟΗΕ: 880 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε μια βδομάδα, στη Μεσόγειο

Από την αρχή του χρόνου έχουν πνιγεί στη Μεσόγειο 2.510 άνθρωποι – Ιδιαίτερα φονικό είναι το 2016 διαπιστώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Μόνο την περασμένη εβδομάδα πνίγηκαν στη Μεσόγειο 880 άνθρωποι, ενώ σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ στη Γενεύη, πάνω από 2500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη, από την αρχή του 2016.

«Το 2016 είναι ιδιαίτερα φονικό. Περίπου 2.510 ζωές χάθηκαν» στη διάρκεια των πρώτων πέντε μηνών του έτους έναντι 1.855 την ίδια περίοδο το 2015, δήλωσε ο εκπρόσωπος της  Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) Γουίλιαμ Σπίντλερ σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

Συνολικά, 880 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την περασμένη εβδομάδα, ενώ πολλά σκάφη ναυάγησαν στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ιταλία. Από την αρχή του έτους σχεδόν 204.000 μετανάστες και πρόσφυγες έφθασαν στην ΕΕ. Τα τρία τέταρτα από αυτούς, κυρίως Σύροι και Αφγανοί, είχαν φθάσει στην Ελλάδα πριν από τα τέλη Μαρτίου.

Μετά τη συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας για το προσφυγικό οι αφίξεις στην Ελλάδα περιορίστηκαν σημαντικά.
Όσον αφορά τις μεταναστευτικές ροές προς την Ιταλία, 46.714 μετανάστες και πρόσφυγες καταγράφηκαν από τον Ιανουάριο, περίπου όσοι και το 2015, σύμφωνα με την UNHCR. Ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων που έφθασαν από τη Λιβύη παρέμεινε περίπου σταθερός από πέρυσι και ξεχωρίζει από εκείνον των Βαλκανίων: σχεδόν το σύνολο των μεταναστών που φθάνουν στην Ιταλία προέρχονται από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Ωστόσο «η διαδρομή από τη βόρεια Αφρική στην Ιταλία είναι σημαντικά πιο επικίνδυνη», είπε ο Σπίντλερ. «2.119 ζωές μέχρι σήμερα το 2016 χάθηκαν κατά το ταξίδι αυτό» εξήγησε.

Αφήστε το σχόλιο σας