Οι ίδιοι δύο άνθρωποι διέγραψαν δύο φορές τον Νικήτα Κακλαμάνη Reviewed by Momizat on . Πρέπει να ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη η στιγμή κατά την οποία, μπροστά σε όλη τη Βουλή, ο Αντώνης Σαμαράς έγραφε με στυλό σε χαρτί, το κείμενο της απόφασής του να Πρέπει να ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη η στιγμή κατά την οποία, μπροστά σε όλη τη Βουλή, ο Αντώνης Σαμαράς έγραφε με στυλό σε χαρτί, το κείμενο της απόφασής του να Rating: 0

Οι ίδιοι δύο άνθρωποι διέγραψαν δύο φορές τον Νικήτα Κακλαμάνη

Οι ίδιοι δύο άνθρωποι διέγραψαν δύο φορές τον Νικήτα Κακλαμάνη

Πρέπει να ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη η στιγμή κατά την οποία, μπροστά σε όλη τη Βουλή, ο Αντώνης Σαμαράς έγραφε με στυλό σε χαρτί, το κείμενο της απόφασής του να διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα τη ΝΔ, ο Νικήτας Κακλαμάνης. Οι δυο τους ήταν στενότατοι συνεργάτες την εποχή της “Πολιτικής Ανοιξης” και ξαναβρέθηκαν στη ΝΔ, μετά από χρόνια.
Μετά το “παρών” του πρώην υπουργού στο άρθρο 1 του πολυνομοσχεδίου, ο πρόεδρος της ΝΔ, σε μια μη συνηθισμένη ενέργεια κάθησε σε έδρα αντιπροέδρου της Βουλής και έγραψε, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, με το χέρι, το κείμενο της διαγραφής (συνήθως κάποιος υπάλληλος συντάσσει το κείμενο, κατόπι εντολής). Πιθανώς ο κ. Σαμαράς να ήθελε να δείξει δημοσίως ότι, ακόμη και τον πιστό του φίλο (έστω, πρώην) δεν υπολογίζει, μπροστά στο ζήτημα της – όπως την εννοεί – προόδου της χώρας. Επίσης, ίσως να ήθελε να δώσει το μήνυμα, ότι δεν θα στηριχθεί επ’ ουδενί από νεοδημοκράτες ο κ. Κακλαμάνης στις δημοτικές εκλογές, όπου κατέρχεται ως αντάρτης (ανεξάρτητος πλέον).
Το κείμενο της διαγραφής διαβάστηκε από τον προεδρεύοντα, Γιάννη Τραγάκη, λίγα λεπτά αργότερα. Και, ω! του θαύματος, το ίδιο συνέβη μία ημέρα μετά! Κατόπιν εισήγησης του Αντώνη Σαμαρά, ως προέδρου της ΝΔ, στον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος, ο Νικ. Κακλαμάνης διεγράφη και από αυτό.  Ποιος είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής; Μα, ο Γιάννης Τραγάκης!
Απίθανες συμπτώσεις, σε ένα άδοξο τέλος μιας παλιότερα ισχυρής φιλίας.

Θανάσης Μιχαλάκης
(Το βίντεο εδώ)

 

Αφήστε το σχόλιο σας