Οι αγρότες θα επιστρέψουν τις επιδοτήσεις Χατζηγάκη Reviewed by Momizat on . Τις κρατικές επιδοτήσεις ύψους 387,4 εκ. ευρώ που πήραν με το πακέτο «Χατζηγάκη» τα έτη 2008-9, θα κληθούν να επιστρέψουν οι αγρότες, σύμφωνα με απάντηση του υπ Τις κρατικές επιδοτήσεις ύψους 387,4 εκ. ευρώ που πήραν με το πακέτο «Χατζηγάκη» τα έτη 2008-9, θα κληθούν να επιστρέψουν οι αγρότες, σύμφωνα με απάντηση του υπ Rating: 0

Οι αγρότες θα επιστρέψουν τις επιδοτήσεις Χατζηγάκη

Οι αγρότες θα επιστρέψουν τις επιδοτήσεις Χατζηγάκη

Τις κρατικές επιδοτήσεις ύψους 387,4 εκ. ευρώ που πήραν με το πακέτο «Χατζηγάκη» τα έτη 2008-9, θα κληθούν να επιστρέψουν οι αγρότες, σύμφωνα με απάντηση του υπ. Οικονομικών σε ερώτηση βουλευτή.

Η Κομισιόν έκρινε παράνομες τις εν λόγω επιδοτήσεις με το σκεπτικό ότι νόθευαν τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό, καλώντας το ελληνικό δημόσιο να τις πάρει πίσω από τους αγρότες, υπό την απειλή της καταδικαστικής απόφασης και της επιβολής προστίμου.

Υπενθυμίζεται ότι την συγκεκριμένη περίοδο οι αγρότες πραγματοποιούσαν εκτεταμένες κινητοποιήσεις και η κυβέρνηση Καραμανλή αποφάσισε να τους ενισχύσει μέσω του ΕΛΓΑ.

Το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας στον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Θωμά Ψύρρα, ανέφερε πως δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, καθώς τα συγκεκριμένα ποσά θα καταβληθούν από τις αγροτικές επιχειρήσεις που εξ’ αρχής τις είχαν εισπράξει.

Δείτε αναλυτικά την απάντηση του υπ Οικονομικών ΕΔΩ.

 

Πηγή topontiki.gr

Σχόλια (1)

 • Βάιος Φασούλας

  Απ’ αυτά και απ΄ταυτά», όπως λένε ΚΑΙ οι δεξιοί Τρικαλινοί …αγρότες και κάποιοι … αγροτοπατέρες που επηρέαζαν και τους «αγρότες» των 20-3ο νοικιασμένων στρεμμάτων γης, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
  Κάπου έχουν δίκιο οι ευρωπαίοι να διεκδικούν τα χρήματά τους πίσω. Εκεί που δεν έχουν δίκιο είναι ότι διεκδικούν τα «πακέτα» – και όχι μόνο αυτά- από τους πολίτες φορολογούμενους και όχι από τα λαμόγια. Εδώ φαίνονται οι αντιδημοκρατικές- ληστοφασιστικές διαστάσεις της «Ευρωπαϊκής Ένωσης!!» Εξού και το βράσιμο του καζανιού των ευρωχωρών, ιδιαίτερα του νότου.
  Να επιστρέψουν τα λεφτά εκείνοι που τα έδωσαν και οι αγρότες που πήραν κάποια ξένα χρήματα…, στη συνέχεια ήρθαν τα είδωλα της ντόπιας τρόικας και τα ρούφηξαν. Τώρα σαν τροβαδούροι του Σαμαρά και του Βενι-ζέλου, μας σαλιάζουν με τις σάχλες κάθε μέρα σκάζοντας σαν τζιτζίκια στα μωροκανάλια να μας πείσουν για τους καταστροφείς που έφεραν την Ελλάδα στον αστερισμό της επαιτείας. Αντί να κρυφτούν, να εξαφανιστούν από προσώπου γης, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, περνούν από τα κανάλια και πετούνε μπούρδες.
  Οξύμωρο, αντιδημοκρατικό, κακό και άσχημο είναι ότι αρκετοί «πολι-τικοί» ασκούν και «συγγραφικό» λόγο, βγάζουν… βιβλία, έτσι ώστε ο αγράμματος φορολογούμενος πολίτης να λέει πως αυτοί που είναι μορφωμένοι και ξέρουν γράμματα, είναι οι σωστοί που πρέπει να μας κυβερνούν και βζουρ στην κάλπη έχοντας αποκτήσει δίχρωμους ρόζους (κάλους) στη μασχάλη…
  Εκείνο που σήμερα επιβάλλεται για την ελληνική πραγματικότητα, προκειμένο να περάσει σε τροχιά, όχι Σαμαροβενιζελικής «ανάκαμψης» (αυτό είναι φτηνό αστείο που προξενεί κοινωνικές ανωμαλίες-ήδη υπάρχουν) αλλά σε τροχιά που θα εξασφαλίσει όλα αυτά που χάσαμα και χάνουμε, είναι ένα απλό, απλούστατο, ανέξοδο και ανώδυνο όσο και υποχρεωτικό πράγμα: ΝΑ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ…
  «Ε.Ε». Ελλάδα, Τρίκαλα, Σεπτέμβριος 15 2014 pelasgos@fasoulas.de http://www.fasoulas.de

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή