"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Οι αγρότες συντονίζονται για να αποτρέψουν φορολογικό τσουνάμι

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στη χάραξη μιας κοινής και συντονισμένης δράσης, με κοινό συνδικαλιστικό πλαίσιο, καθώς επίσης και τη σύσταση Εθνικής Συνδικαλιστικής Επιτροπής προκειμένου ν’αντιμετωπίσει τα δύσκολα προβλήματα που έρχονται στον αγροτικό κόσμο της χώρας προχωρούν οι αγρότες της χώρας, εκπρόσωποι των οποίων συναντήθηκαν χθες στον Βόλο και έλαβαν σοβαρές οργανωτικές αποφάσεις.

Αναλυτικότερα σε συνάντηση 60 εκπροσώπων από 27 Αγροτικές και Συνεταιριστικές Οργανώσεις που έγινε χθες στην Ένωση Βόλου, με πρωτοβουλία του προέδρου Νικήτα Πρίντζου, παρουσία μάλιστα του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Τζανέτου Καραμίχα και του γενικού διευθυντή κ. Κολυβά, μετά από πολύωρη συζήτηση για τα επικείμενα φορολογικά μέτρα, αποφασίσθηκε ομόφωνα σύσκεψη όλων των Αγροτικών και Συνεταιριστικών Οργανώσεων της χώρας την Τρίτη 11 Αυγούστου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, προκειμένου «να αποτραπεί η γενοκτονία των αγροτών, που σχεδιάζεται με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο».

Η χθεσινή σύσκεψη των αγροτοσυνδικαλιστών ήταν μια νίκη ουσιαστικά των νέων Αγροτικών Οργανώσεων, καθώς η παρουσία της ηγεσίας της ΠΑΣΕΓΕΣ στον Βόλο συνιστά παραδοχή της εκδοχής ότι αδυνατεί να εκπροσωπήσει τον αγροτικό κόσμο σε συνδικαλιστικό επίπεδο και είναι διατεθειμένη να βάλει «νερό στο κρασί της» και να συνεργαστεί με άτυπες Επιτροπές Αγώνα, όπως αυτή που θα συγκροτηθεί στην επικείμενη συνάντηση της Αθήνας. Βέβαια η ΠΑΣΕΓΕΣ βρέθηκε προ τετελεσμένων γεγονότων, καθώς οι συνεταιριστικές οργανώσεις που συγκροτούν το ενιαίο μέτωπο την είχαν προειδοποιήσει ότι εάν δεν ανταποκριθεί στο κάλεσμα των οργανώσεων, θα αναληφθούν αποφάσεις για την περιθωριοποίησή της.

Στη χθεσινή σύσκεψη του Βόλου αποφασίστηκε, ενόψει της πανελλαδικής συνάντησης της Τρίτης, να κληθούν όλοι οι νομοί της χώρας να στείλουν από 3 έως 5 αντιπροσώπους, οι οποίοι θα πρέπει απαραίτητα να είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και από τη δεξαμενή των οποίων θα προκύψει η νέα Εθνική Επιτροπή, της οποίας το έργο θα κινηθεί σε δύο άξονες: Πρώτον να καταστήσει σαφείς σε όλους τους αρμοδίους τις αντοχές του αγροτικού τομέα σε ό,τι αφορά στα θέματα της φορολογίας και του ασφαλιστικού και δεύτερον να επεξεργαστεί το περίφημο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης του Αγροτικού Χώρου, το οποίο σήμερα αποτελεί μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ, αν και έχει εξαγγελθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Η ισχύς της Εθνικής Επιτροπής Συνδικαλιστικού Αγώνα, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, θα ενδυναμώσει τη διαπραγματευτική δύναμη των αγροτών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη «συνάντηση των 60» η ΠΑΣΕΓΕΣ, μιλά για ταύτιση απόψεων και κοινά συμπεράσματα σε ό,τι αφορά στα επικείμενα φορολογικά μέτρα, τα οποία όπως λέει χαρακτηριστικά οδηγούν σε «γενοκτονία των αγροτών».

Οι αγρότες συντονίζονται για να αποτρέψουν φορολογικό τσουνάμι

Ο ΧΡ. ΣΙΔΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λαρισαίων Αγροτών και τον νομό Λάρισας ουσιαστικά εκπροσώπησε στη χθεσινή συνάντηση του Βόλου ο πρόεδρος του Α.Σ. Χρήστος Σιδερόπουλος, ο οποίος ανέλαβε τη διαδικασία συντονισμού των συνεταιριστών-συνδικαλιστών του νομού για τη σχετική πρόσκληση της Τρίτης. Ο ίδιος, όπως δήλωσε στην «Ε», θα επικοινωνήσει με τους 35 τοπικούς πρωτοβάθμιους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς προκειμένου να εξουσιοδοτηθεί ο Α.Σ. Λαρισαίων Αγροτών να τους εκπροσωπήσει στην πανελλαδική της Τρίτης, ενώ θα ζητήσει και από τους Συνεταιρισμούς ΘΕΣγάλα και Θεσγη να στείλουν εκπροσώπους στην Αθήνα για την καλύτερη εκπροσώπηση του χώρου. Να σημειωθεί ότι οι 2 Συνεταιρισμοί είχαν προσκληθεί και από τον κ. Πρίντζο για τη συνάντηση του Βόλου, αλλά απέφυγαν να συμμετάσχουν, καθώς φαίνεται να επιθυμούν να δράσουν -στην παρούσα φάση- μόνο σε επιχειρηματικό επίπεδο. Εκτός και εάν η νέα πρωτοβουλία Σιδερόπουλου αλλάξει τη στάση τους.

Σύμφωνα με τον Λαρισαίο αγροτοσυνδικαλιστή «η πρόσκληση της σύσκεψης του Βόλου για τη συνάντηση της Αθήνας είναι ανοικτή σε όλους τους φορείς. Κανείς δεν περισσεύει και καλό θα είναι να υπάρξει μαζική συμμετοχή στη συνάντηση, ώστε η Επιτροπή που θα συγκροτηθεί να τύχει της καλύτερης και ευρύτερης αποδοχής».

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης