“Οι αγώνες δικαιώνονται, η Μεσοχώρα θα νικήσει!” Reviewed by Momizat on . Η τελευταία απόφαση του ΣτΕ ακυρώνει με τελεσίδικο τρόπο την φαραωνική ιδέα της εκτροπής του Αχελώου. Δικαιώνεται για μια ακόμη φορά ο μακροχρόνιος αγώνας των κ Η τελευταία απόφαση του ΣτΕ ακυρώνει με τελεσίδικο τρόπο την φαραωνική ιδέα της εκτροπής του Αχελώου. Δικαιώνεται για μια ακόμη φορά ο μακροχρόνιος αγώνας των κ Rating: 0

“Οι αγώνες δικαιώνονται, η Μεσοχώρα θα νικήσει!”

“Οι αγώνες δικαιώνονται, η Μεσοχώρα θα νικήσει!”

xondrosΗ τελευταία απόφαση του ΣτΕ ακυρώνει με τελεσίδικο τρόπο την φαραωνική ιδέα της εκτροπής του Αχελώου. Δικαιώνεται για μια ακόμη φορά ο μακροχρόνιος αγώνας των κατοίκων και της Κοινότητας Μεσοχώρας για την διάσωση του Χωριού αλλά και του Ποταμού.

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ η οποία με έμφαση τονίζει ότι τα έργα όχι μόνο δεν είναι σύννομα τόσο με το εθνικό όσο και με το ευρωπαϊκό δίκαιο,  αλλά είναι και αντιαναπτυξιακά γιατί όπως το ανώτατο δικαστήριο διαπιστώνει, αντίκεινται στην αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης, ζητάμε να μπει ένα οριστικό τέλος σ’ αυτόν το παραλογισμό.

Η Πολιτεία, η Περιφέρεια, ο Δήμος, οι Βουλευτές, όλες οι αρμόδιες αρχές αλλά και οι Κοινωνικοί φορείς να πράξουν επιτέλους το αυτονόητο. Να βάλουν οριστικό τέλος σ’ αυτό το λάθος και να δρομολογήσουν άμεσα λύσεις στο αρδευτικό ζήτημα του Θεσσαλικού κάμπου, περιβαλλοντικά και οικονομικά συμβατές με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. Η επιστημονική κοινότητα και τα πολύμορφα κινήματα υπεράσπισης του περιβάλλοντος και του δημόσιου πλούτου έχουν καταθέσει πλήθος εμπεριστατωμένων και τεκμηριωμένων προτάσεων που απαντούν τόσο στο πρόβλημα της λειψυδρίας όσο και στο πολύπλοκο ζήτημα  της παραγωγικής διαδικασίας και ανασυγκρότησης.

Στη Μεσοχώρα και την γύρω περιοχή έχουν χαραχθεί βαθειά τα καταστροφικά σημάδια των έργων της εκτροπής, τόσο στο περιβάλλον όσο και στις τοπικές κοινωνίες και την οικονομία.  Είναι ο κατάλληλος χρόνος, πρώτον να αναζητηθούν οι διαχρονικές ευθύνες για την τεράστια διασπάθιση δημόσιου χρήματος και την αναίτια καταστροφή του περιβάλλοντος και δεύτερον, να απαιτήσουμε από την Πολιτεία να επανορθώσει τις ζημιές και τις αδικίες, θεσπίζοντας αντισταθμιστικά οφέλη για τους κατοίκους την τοπική κοινωνία και οικονομία έτσι ώστε να ανακτηθεί μέρος του χαμένου χρόνου από την πρόοδο και την εξέλιξη η οποία σταμάτησε λόγω των καταστροφικών έργων.

Η Τ. Κοινότητα Μεσοχώρας θα συνεχίσει τον κοινό αγώνα μαζί με το περιβαλλοντικό κίνημα, τους φορείς και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις μέχρι την οριστική δικαίωση που δεν είναι  άλλη από την τελεσίδικη ματαίωση των έργων εκτροπής και του φράγματος Μεσοχώρας.

 

Με ιδιαίτερη τιμή

Γιώργος Κ. Χονδρός

Πρόεδρος Τ. Κοινότητας Μεσοχώρας

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή