Οι απαντήσεις του Αχ. Λιούτα για όλα Reviewed by Momizat on . «Συνάδερφοι αγρότες, Τις τελευταίες ημέρες εγώ και η οικογένειά μου δεχόμαστε μια αήθη επίθεση με επαναλαμβανόμενα συκοφαντικά δημοσιεύματα και απαράδεκτους  ψί «Συνάδερφοι αγρότες, Τις τελευταίες ημέρες εγώ και η οικογένειά μου δεχόμαστε μια αήθη επίθεση με επαναλαμβανόμενα συκοφαντικά δημοσιεύματα και απαράδεκτους  ψί Rating: 0

Οι απαντήσεις του Αχ. Λιούτα για όλα

Οι απαντήσεις του Αχ. Λιούτα για όλα

«Συνάδερφοι αγρότες,

LIOYTAS_AXILLEASΤις τελευταίες ημέρες εγώ και η οικογένειά μου δεχόμαστε μια αήθη επίθεση με επαναλαμβανόμενα συκοφαντικά δημοσιεύματα και απαράδεκτους  ψίθυρους οι οποίοι έχουν συγκεκριμένους στόχους.

Εδώ και αρκετές ημέρες είχα να αντιμετωπίσω το δίλημμα αν πρέπει να μιλήσω τώρα ή αν πρέπει να περιμένω να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που πρότειναν τα υπηρεσιακά όργανα (με τη σύμφωνα γνώμη των εργαζομένων του Εργοστασίου Γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ»), όπως οι ίδιοι με παρότρυναν γνωρίζοντας ότι τα συμφέροντα καραδοκούν να πληροφορηθούν για να προσαρμόσουν στις αποφάσεις μας την επιθετική στρατηγική τους που ως στόχο έχει πλήξει καίρια τη Γαλακτοβιομηχανία αλλά και την ίδια την Ένωση.

Ωστόσο, δε διαπραγματεύομαι την αξιοπρέπεια και το όνομά μου. Δεν πρόκειται να τους κάνω τη χάρη να με πετροβολούν και να παραμένω απαθής στις προκλητικές και συκοφαντικές τους ενέργειες.  Δεν πρόκειται να επιτρέψω εκείνους που φέσωσαν τα μισά Τρίκαλα να πιάσουν στο στόμα τους το δικό μου όνομα και τη δράση τόσο τη δική μου όσο και μελών της οικογένειάς μου.

Δεν πρόκειται όμως  να απαντήσω στους συκοφάντες. Ούτε το προσκηνίου, ούτε του παρασκηνίου οι οποίοι χωμένοι μέσα σ’ αυτό επιχειρούν να κινήσουν τα νήματα της συκοφάντησης. Θα απαντήσω στα εύλογα ερωτήματα που ίσως η πληροφόρηση ή ακόμα και η παραπληροφόρηση (ευτυχώς μεμονωμένα)  ανάδειξαν τις τελευταίες ημέρες.

Πρώτο ερώτημα: Γιατί επέλεξαν τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία να ξετυλίξουν τις ανήθικες επιθέσεις τους;

Προφανώς και η χρονική συγκυρία που επελέγη για την εκδήλωση αυτών των επιθέσεων δεν είναι τυχαία. Την επομένη των ευρωεκλογών, στις οποίες το κόμμα μου, η Νέα Δημοκρατία τίμησε τον γιό μου συμπεριλαμβάνοντάς τον στο ευρωψηφοδέλτιο και το γεγονός ότι κατάφερε να συγκεντρώσει 53.000 ψήφους σε ένα μόνο μήνα προεκλογικού αγώνα προφανώς σε κάποιους δεν άρεσε.

Ο ένας ο λόγος για την επιλογή του χρόνου είναι αμιγώς πολιτικός και ο έτερος συνδέεται με διάφορα συμφέροντα τα οποία έχουν στοχοποιήσει τους συνεταιρισμούς και τα οποία θεωρούν ότι ήρθε η ώρα για το μεγάλο ξεκαθάρισμα.  Η ταυτόχρονη επίθεση που επίσης, δέχθηκε συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία γειτονικού Νομού την ίδια ακριβώς περίοδο με την «ΤΡΙΚΚΗ» και η οποία έλαβε εξίσου μεγάλη δημοσιότητα, προφανώς και δεν είναι τυχαία. Στόχος μπορεί να είναι ο Λιούτας και η οικογένειά του για πολιτικούς λόγους αλλά το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο και είναι τα «φιλέτα» των συνεταιρισμών τα οποία έχουν βάλει στο μάτι συμφέροντα τα οποία δηλώνω ότι έχω το θάρρος να κατονομάσω αλλά ξέρω πως στην παρούσα φάση ίσως να μην  μπορώ να αποδείξω την ενοχή ή τη συνενοχή τους στο επιχειρούμενο άρπαγμα συνεταιριστικής περιουσίας.

Δεύτερο ερώτημα: Γιατί δημιουργήθηκε η ΙΚΕ ΤΡΙΚΚΗ και σε ποιον ανήκει;

Η ΙΚΕ ΤΡΙΚΚΗ είναι θυγατρική εταιρεία (σε ποσοστό 100%) του ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΙΚΚΗ.  Λόγοι καθαρά εμπορικοί και λειτουργικοί επέβαλαν να διασυνδεθούν δραστηριότητες της Ένωσης με το Εργοστάσιο Γάλακτος. Το έχω ξαναπεί: Δεν μπορεί η ΤΡΙΚΚΗ να έχει το πιο άρτιο δίκτυο διανομής στην περιοχή και τα ξύδια της συνεταιριστικής ΜΕΤΕΩΡΑ να μην διακινούνται μέσω αυτής. Δεν μπορεί επίσης, οι παραγωγοί που παραδίδουν το γάλα τους στο ΤΡΙΚΚΗ να μην προμηθεύονται ζωοτροφές από την AGRΟVIZ.

Το θράσος των συκοφαντών δεν έχει όρια. Έφτασαν μέχρι να αναφέρουν στην ΠΑΣΕΓΕΣ ότι η ΙΚΕ ΤΡΙΚΚΗ ανήκει στον Λιούτα με σκοπό και μόνο να με πλήξουν για να εισπράξουν όμως την πληρωμένη απάντηση με την αποστολή στην ΠΑΣΕΓΕΣ του καταστατικού της ΙΚΕ ΤΡΙΚΚΗ όπου διαπιστώνεται περίτρανα ότι αυτή ανήκει κατά 100% στην ΤΡΙΚΚΗ.

Τελεία και παύλα λοιπόν: Ένωση =ΤΡΙΚΚΗ και ΙΚΕ = ΤΡΙΚΚΗ

Τρίτο ερώτημα: Γιατί γίνεται η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΙΚΚΗ;

Το Εργοστάσιο Γάλακτος έχει ανάγκες να καλύψει τη διεύρυνση του κύκλου εργασιών του. Οι πηγές χρηματοδότησης είναι συγκεκριμένες. Ή μέσω τραπεζικού δανεισμού ή μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Η περίπτωση του τραπεζικού δανεισμού δεν είναι εφικτή για λόγους που συνδέονται με την έλλειψη ρευστότητας που αντιμετωπίζει το ίδιο το τραπεζικό σύστημα. Επομένως έχουμε δύο επιλογές: Ή θα αυξήσουμε το μετοχικό κεφάλαιο ή θα αφήσουμε το Εργοστάσιο να εισέλθει σε καθοδική τροχιά θέτοντας σε κίνδυνο τον ίδιο τον συνεταιριστικό του χαρακτήρα. Όσοι προτείνουν το δεύτερο προφανώς έχουν τους λόγους τους…

Τέταρτο ερώτημα: Ποιο θα είναι το ύψος της αύξησης;

Το ύψος της καθαρίζεται σύμφωνα με τις ανάγκες χρηματοδότησης. Κατόπιν εισήγησης της Υπηρεσίες κρίθηκε ότι αυτές, στην παρούσα φάση, καλύπτονται με μια αύξηση της τάξης των 400.000 ευρώ η οποία θα καλυφθεί ΜΟΝΟ από μέλη της Ένωσης (αγρότες-κτηνοτρόφους) με πολύ μικρά ποσοστά. Αυτή θα εισηγηθώ και εγώ στην προσεχή Γενική Συνέλευση η οποία ευελπιστώ ότι θα υιοθετηθεί ως έχει.

Με τη συγκεκριμένη αύξηση η Ε.Α.Σ. Τρικάλων θα παραμείνει ο κυρίαρχος μέτοχος της ΤΡΙΚΚΗ  με ποσοστό που θα ξεπερνά το 67%.

Και επειδή η κακοήθεια δεν έχει όρια  ΔΗΛΩΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ πως ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΤΟΧΕΣ  ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΟΧΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΕΣ     ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ.

Ας το χωνέψουν μια και καλή. Εγώ στην Ένωση ήρθα μόνο να προσφέρω κι αυτό κάνω με όλες μου τις δυνάμεις. Ας καταλάβουν ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.  Αυτοί που διασπείρουν αυτές τις συκοφαντίες ας κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη για να δουν ποιοι είναι πραγματικά αυτοί που θέλουν να γκρεμίσουν ότι με κόπο και μόχθο έχτισαν όλα αυτά τα χρόνια οι αγρότες.

Πέμπτο ερώτημα: Τι γίνεται με την δικαστική περιπέτεια στην οποία έχει εισέλθει η Ένωση λόγω παράλογων απαιτήσεων ανταγωνιστών στο βαμβάκι;

Η συγκεκριμένη περιπέτεια έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Η Ένωση αντιστέκεται στις παράλογες απαιτήσεις. Η τελευταία απόφαση μπορεί να δίνει πόντους στο παιχνίδι εντυπώσεων του ανταγωνιστή όμως σημασία δεν έχουν οι επιμέρους μάχες αλλά ο πόλεμος τον οποία πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε αφού υποστηρίζουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, το δίκιο μας.

Για να αναδειχθεί σ’ όλο του το εύρος αυτό το δίκιο, θα αναλάβω πρωτοβουλία ενημέρωσης σ’ όλα τα κυβερνητικά κλιμάκια (και όχι μόνο) και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες τους. Όσοι δηλώνουν ότι κόπτονται για την Ένωση και τους αγρότες αλλά με τις ενέργειες και τα γραφόμενά τους επιχαίρουν για τις  επιθετικές ενέργειες των συμφερόντων, τους αφήνω στην κρίση των αγροτών. 

Αυτοί που έσπευσαν να πανηγυρίσουν για τις τελευταίες εξελίξεις διαψεύδονται όχι από τα δικά μου γραφόμενα αλλά από τις πράξεις αφού από την έκδοση της συγκεκριμένης απόφασης μέχρι και σήμερα πληρώθηκαν ΟΛΟΙ οι παραγωγοί που παρέδωσαν τα σιτηρά και το κριθάρι στην Ένωσή μας. Οι Κασσάνδρες διαψεύδονται και θα διαψεύδονται παρότι με τη λασπολογία τους βλάπτουν τα συμφέροντα της Ένωσης και του Εργοστασίου.

Έκτο ερώτημα: Τι γίνεται με τα ρυζόγαλα και τις κρέμες της ΤΡΙΚΚΗ;

Εδώ αποκαλύπτεται ότι ο στόχος είναι και πολιτικός. Τα ρυζόγαλα και οι κρέμες ποτέ δεν παρασκευάζονταν στην ΤΡΙΚΚΗ. Για την παρασκευή τους μεταφέρονταν γάλα στην Αθήνα απ’ όπου επέστρεφαν τα προϊόντα για να διακινηθούν στη συνέχεια από την ΤΡΙΚΚΗ.  Λόγω του πολύ υψηλού κόστους αυτής (Η ΤΡΙΚΚΗ ΔΕΝ ΕΒΓΑΖΕ ΚΕΡΔΟΣ), αποφασίστηκε η παραγωγή τους σε τοπική μονάδα η οποία για ένα μεταβατικό διάστημα, ζητήθηκε να γίνει στη μονάδα του γιού μου. Η προσωρινή ανάθεση έγινε με απόφαση του  Δ.Σ. του ΤΡΙΚΚΗ του οποίου δεν είμαι μέλος. Το αποτέλεσμα είναι σχεδόν να πενταπλασιαστεί ο τζίρος από τα συγκεκριμένα προϊόντα και να μεγιστοποιηθούν τα κέρδη από τους συγκεκριμένους κωδικούς για την ΤΡΙΚΚΗ όχι όμως και για την επιχείρηση του γιού μου. Τα στοιχεία είναι στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου και μπορεί να τα αναζητήσει από την ΤΡΙΚΚΗ, όπως και οι πόρτες της είναι ανοιχτές για κάθε ενδιαφερόμενο που πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας και θέλει να καταθέσει ανταγωνιστική προσφορά.

Έβδομο ερώτημα: Τι γίνεται με την Ένωση;

Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι πλέον δεν υπάρχει αυτόματος πιλότος με τον οποίο θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους οι Συνεταιρισμοί. Η πραγματική οικονομία δοκιμάζεται από την κρίση και οι αντοχές της δεν είναι απεριόριστες. Δεν υπάρχει τραπεζικός δανεισμός. Δεν υπάρχουν καν  ευήκοα ώτα στις τράπεζες (προσεχώς και ανάλογα με τις εξελίξεις ίσως επανέλθω ως προς αυτό με αποκαλύψεις). Είναι στο χέρι μας. Στο χέρι των αγροτών αλλά και όλης της Τρικαλινής κοινωνίας να στηρίξει στην πράξη την Ένωση και το συνεταιριστικό κίνημα. Εμείς καταβάλουμε όλες τις ανθρωπίνως δυνατές προσπάθειες παλεύοντας νυχθημερόν με θεούς και δαίμονες για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της Ένωσης. Μια ματιά στη γειτονιά μας είναι αρκετή για να καταλάβουμε τι περιμένει στους αγρότες χωρίς την ύπαρξη συνεταιριστικού φορέα. Αυτός ο αγώνας, επειδή είναι τίμιος, ειλικρινής και προπάντων ανιδιοτελής, είμαστε βέβαιοι ότι θα δικαιωθεί.

Υ.Γ.: Δηλώνω κατηγορηματικά ότι οποιαδήποτε συκοφαντική αναφορά σε εμένα ή σε μέλος της οικογένειάς μου από εκπροσώπους ή εντολοδόχους συμφερόντων θα απαντηθεί δυναμικά λαμβάνοντας τη δικαστική οδό.

Με τιμή

Αχιλλέας Λιούτας

Πρόεδρος Ε.Α.Σ. Τρικάλων».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή